MetrovalenciaBernat García, regidor de Compromís a Riba-roja afirma que “hem presentat un escrit a la Conselleria de Transports demanant que, en comptes de tancar l’autobús Riba-roja-Manises el convertisquen en un autobús Vilamarxant-Riba-roja amb tres parades a Riba-roja. Així els de Vilamarxant i els de Riba-roja ho tindríem millor per a utilitzar el metro. A l’últim ple, a proposta de Compromís, tota la oposició presentàrem una moció conjunta per a demanar açò a la Conselleria. El PP votà en contra perquè argumentant que ja tenien preparada una proposta seua per a la Conselleria”.

El total, el col·lectiu de Riba-roja ha presentat tres al·legacions que consideren fonamentals per a millorar veritablement el transport públic de la zona.

La primera de les al·legacions fa referència a l’abaixador que donarà servei al nucli urbà de la localitat, està situat a l’extrem est del poble, en la partida de Mas del Veïnat, a una distància considerable del poble, cosa que fa necessari algun tipus de transport públic complementari.

Respecte a la segona de les tres al·legacions, l’antiga línia de tren, després de Riba-roja, continuava fins a Vilamarxant i també fins a Llíria. De fet, els projectes del Tram Manises-Riba-roja contemplaven la continuació fins a Vilamarxant on està ja construït l’abaixador. Per al Compromís “resultaria molt convenient una connexió d’autobús de Vilamarxant amb el nou abaixador de Riba-roja que done als veïns i veïnes d’eixe poble accés al servei de Metro”.

Per últim, la tercera de les al·legacions, “el servei d’autobús que es proposa extingir, entre Riba-roja i Manises, es podria transformar amb facilitat en un servei d’autobús entre Vilamarxant i el metro de Riba-roja amb 3 parades a Riba-roja. Així s’aconseguiria, per una banda, donar accés al Metro als usuaris de Vilamarxant i, per una altra banda, facilitar també l’accés a tots els usuaris de Riba-roja”.