bernat garciaBernat García, portaveu i regidor a l’ajuntament de Compromís per Riba-roja, ha sol·licitat que es respecte la denominació oficial de Riba-roja de Túria en el projecte de Metrovalencia, en concret en el nou tram Manises-Riba-roja.

Vista l’experiència de la carretera de Loriguilla, hem presentat escrits a la Conselleria de Transports, Metrovalència i a la constructora Siemens recordant-los que Riba-roja de Túria és l’únic nom oficial del nombre poble i que les administracions no poden utilitzar la traducció al castellà”, afirma Bernat Garcia.

El decret de 22 de desembre de 1984 establix que el nom oficial i únic de la localitat és Riba-roja de Túria. A més, el decret de 13 d’abril de 1992 apunta que els municipis no podran usar noms que no hagen estat autoritzats d’acord amb els tràmits reglamentaris previstos”.

Garcia continua “la utilització per part de les administracions públiques o empreses concessionàries de noms diferents a l’oficial o l’ús de diners públics en cartells o rètols de qualsevol tipus amb noms de municipis que no es corresponen amb el nom oficial, són actes actes administratius irregulars que podrien arribar a constituir un acte de prevaricació”.

En definitiva, el col·lectiu de Compromís per Riba-roja sol·licita la correcta retolació tant en el nou tram a inaugurar Tram Manises-Riba-roja de Túria com en tot el material –inclòs el material informatiu- en tot l’àmbit d’actuació de Metrovalencia.