Compromís demana explicacions per la retirada de competències a la regidora d’Urbanisme de Llíria

lliria urbanismeLes irregularitats vetllades sobre l’adjudicació incorrecta i la tramitació del PAI del ST-1 que ha fet la tinent d’alcalde i regidora d’urbanisme sobre el primer edil han de ser aclarides i un o altre han d’assumir les seues responsabilitats. Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, “la situació d’ingovernabilitat en la qual està sumit l’Ajuntament de Llíria i el desastre urbanístic que ha sembrat el govern popular en l’última dècada ha situat a la vora de la fallida, o en la fallida directament, a diverses empreses i propietaris de sòl de la localitat”.

El cas del sector terciari de Llíria situat en l’entrada de Llíria-Benissanó (ST-1) és un cas paradigmàtic de la disputa i baralla interna en el si del PP local que dirimixen l’alcalde i la regidora d’urbanisme, on tots dos es desautoritzen contínuament (ara ja a través dels mitjans de comunicació) bloquejant la gestió municipal.

Este PAI del ST-1, que va ser adjudicat pocs dies abans de les eleccions municipals de 2011, porta paralitzat prop d’un any i executat pràcticament al 100% per ineptitud política, ja que mentre els tècnics municipals han emès diversos informes per desbloquejar la finalització, l’equip de govern (per la disputa entre urbanisme i alcaldia) la té bloquejada. Fet que ha ocasionat el tancament de comerços a la zona, com la clausura d’un basar xinès el passat mes d’agost i el manteniment d’altres negocis en un limb legal per no poder donar llicències d’obertura.

Per a Garcia, “és inadmissible que per una disputa partidista es mantinga en suspens i es qüestione el treball realitzat pels tècnics municipals, i que 4 anys després de l’aprovació del PAI en 2010, es posen traves en temes de pur tràmit administratiu. Quan des d’urbanisme s’ha afirmat i s’ha reconegut que aquest sector estava sent dirigit políticament des de l’alcaldia. Per a Compromís esta situació anormal en la direcció política ha de tenir una responsabilitat institucional”.

Un altre aspecte que també té paralitzat este sector és el del subministrament elèctric, ja que no està clara quina ha de ser la solució definitiva per realitzar la connexió exterior, atès que la solució prevista i aprovada per l’ajuntament té uns costos desproporcionats per als propietaris. Fet que també pot llastrar la finalització de la urbanització en la seua totalitat.

Des de Compromís s’entén que la situació és insostenible i que l’equip de govern ha de donar explicacions a l’oposició, als propietaris i al promotor. Per això, demanarà que en la propera comissió d’urbanisme comparega l’alcalde i donen compte tots dos de l’estat del sector.

Arxivat en: Comarcal, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *