Mancomunitat_camp_de_turiaGarcía. “Des del dia 1 d’abril s’ha deixat de prestar este servei i no se sap si tornarà a obrir les portes”.

Segons el portaveu comarcal de Compromís, Paco García Latorre, la Mancomunitat del Camp de Túria, dirigida per l’alcaldessa de la Pobla de Vallbona, ha donat ordre de suprimir la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA). L’argument és que el Consell no paga en temps i forma i l’entitat ja no pot fer front als salaris de les dues tècniques. Quan la quantitat que paga la Generalitat és pel 100 per 100 del percentatge de dedicació dels treballadors.

Per a García, els incompliments del Partit Popular al front del Consell en matèria de pagaments no pot ser una excusa perquè un servei que tants bons resultats està donant en la Comarca del Camp de Túria es deixe de prestar i abandone els usuaris.

L’UPCCA va ser assumit per la Mancomunitat fa més d’una dècada per donar cobertura de manera conjunta a tots els municipis del Camp de Túria, amb l’objectiu de prestar atenció personalitzada en drogodependències i altres trastorns addictius, així com articular programes de prevenció entre la ciutadania, i concretament entre la gent jove en instituts i col·legis.

El portaveu ecosocialista critica l’actitud de la Presidenta de la Mancomunitat del Camp de Túria que, tot i tindre aprovada una nova subvenció de 33.500 euros per a 2013 per part de la Conselleria de Sanitat per poder dur endavant este servei, s’haja dona ordre de tancar les portes d’esta UPCCA. Sense tindre en compte les opinions dels ajuntaments afectats i sense haver demanat informes dels Serveis Socials de les localitats que es veuran afectades.

Compromís pel Camp de Túria demanarà a la Presidenta de la Mancomunitat que torne a posar en funcionament este servei, i que en lloc de clausurar prestacions als ciutadans, es dedique a reclamar al Govern del PP que pague el que deu i que no ofegue a les administracions locals i a les mancomunitats per la seua ineptitud i poca solvència econòmica.

En este sentit, la Coalició presentarà mocions i escrits en tots els municipis del Camp de Túria per a que les respectives corporacions locals insten a la cap de la Mancomunitat a restituir esta prestació comunitària que ja compta amb dotació econòmica i amb unes molt bones professionals.