Compromís per Llíria té un compromís ineludible amb la cultura dels llirians i llirianes

Més de seixanta persones acompanyades pel diputat Joan Baldoví recorregueren la Llíria Islàmica.

 El passat dijous 21 de juliol, el col·lectiu Compromís per Llíria va organitzar la primera edició de “Passejades amb Compromís”. Una ruta monumental i literària on els i les participants es posaven en la pell dels àrabs que habitaven Llíria  al segle XII recorrent la Vila i visitant els Banys Àrabs, l’Hospital Medieval i l’Església de la Sang, conduits per Joanvi Candel.

Aquesta ruta de turisme sensorial va comptar amb la presència del portaveu de la coalició “A la Valenciana” al Congrés, Joan Baldoví que va acompanyar a les més de seixanta persones que van participar en aquest experiment literari i emocional.

Les portaveus de Compromís per Llíria, Empar Llàcer i Vallivana Murgui han destacat que “el nostre diputat Joan Baldoví ha pogut trepitjar i comprovar el potencial patrimonial i econòmic que tenim a Llíria i que els anteriors governs no saberen o no volgueren desenvolupar” .

A més, han afegit que “amb iniciatives com aquesta es demostra que als llirians i llirianes ens interessa la nostra història i cultura, ara hem de desenvolupar projectes que marquen la diferència per poder explicar a la gent el que som d’una manera atractiva”.

Aquesta jornada cultural va finalitzar a un sopar de germanor amb el que el col·lectiu va aprofitar per tancar el curs polític i “agafar forces per estrenar setembre amb les piles carregades”.


 Compromís por Llíria tiene un compromiso ineludible con  la cultura de los llirianos y llirianas

Más de sesenta personas acompañadas por el diputado Joan Baldoví recorrieron la Llíria Islámica.

El pasado jueves 21 de julio, el colectivo Compromiso por Llíria organizó la primera edición de “Passegades amb Compromís”. Una ruta monumental y literaria donde los y las participantes se ponían en la piel de los árabes que habitaban Llíria  al siglo XII recorriendo la Villa y visitantando los Baños Árabes, el Hospital Medieval y la Iglesia de la Sangre, conduits por Joanvi Candel.

Esta ruta de turismo sensorial contó con la presencia del portavoz de la coalición “A la Valenciana” en el Congreso, Joan Baldoví que acompañó a las más de sesenta personas que participaron en este experimento literario y emocional.

Las portavoces de Compromís pe3r Llíria, Empar Llàcer y Vallivana Murgui han destacado que “nuestro diputado Joan Baldoví ha podido pisar y comprobar el potencial patrimonial y económico que tenemos en Llíria y que los anteriores gobiernos no supieron o no quisieron desarrollar”.

Además, han añadido que “con iniciativas como esta se demuestra que a los llirianos y llirianas nos interesa nuestra historia y cultura, ahora tenemos que desarrollar proyectos que marquen la diferencia para poder explicar a la gente lo que somos de una manera atractiva”.

Esta jornada cultural finalizó a una cena de hermandad con el que el colectivo aprovechó para cerrar el curso político y “coger fuerzas para estrenar septiembre con las pilas cargadas”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *