La xarrada organitzada per a demà pel col•lectiu de Compromís per Llíria girarà al voltant de la participació ciutadana

Des del mes de juny, el col·lectiu de Compromís per Llíria organitza xarrades de temàtica molt diversa d’aspectes de l’àmbit local. Este divendres, 30 de gener, a les 19:30 hores (Skala, Sala Multiusos de la Unió Musical), la xarrada tractarà el tema de la participació ciutadana.Tot i estar immersos en una atrafegada agenda de Primàries, el col•lectiu local de Compromís per Llíria seguix amb la seua activitat habitual.

xarrada lliria

Així, com vénen fent des del mes de juny del passat any, organitzen per a este mes una xarrada oberta per parlar de la Participació Ciutadana. Qüestió que segons el col•lectiu d’esquerres “és fonamental en la nostra proposta política perquè volem canviar radicalment la relació entre els ciutadans i l’Administració Local. No volem governar per a la gent, volem governar amb la gent”.

En esta ocasió, es comptarà amb la presència de quatre ponents que abordaran diferents punts de la participació ciutadana. Entre ells es troba l’arquitecte, cofundador de l’estudi multidisciplinari l’Ambaixada i de Desdejuni amb Vianants, David Estal. El seu treball a la ciutat de València ha estat motivat per l’espai públic, la mobilitat, la rehabilitació i la participació ciutadana.

També aportarà la seua experiència des d’un moviment popular, cultural i cívic com és l’Ateneu de Bétera, Antoni Marzo, president d’esta organització que ha posat com a prioritat la intervenció cívica i cultural per donar alternatives i l’enfortiment del teixit associatiu i ciutadà.

Des d’Ontinyent, Joan Gilabert, regidor d’Hisenda a la capital de la Vall d’Albaida, estarà present a l’acte per explicar com des de l’administració local es poden posar en marxa processos participatius de govern obert, com Ontinyent GO!, on s’inclouen mesures com els pressupostos participatius.

Per tancar la xarrada, Fernando Gaja, arquitecte, professor d’Urbanística a la UPV i autor de llibres com Revolució informacional, crisi ecològica i urbanisme, centrarà la seua intervenció en la participació urbana.

 

 

Arxivat en: General, Participació ciutadana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *