Llíria es registrarà com a ciutat participant en l’European Mobility Week a proposta de Compromís

mobilitatVallivana Murgui: “Des dels pobles a les ciutats, cadascú de nosaltres es veu afectat per la forma en què usem l’espai i el tipus de transports que escollim. En conjunt les autoritats locals i els ciutadans poden dissenyar ciutats que posen a les persones en primer lloc.”

European Mobility Week és una campanya anual sobre mobilitat urbana sostenible, organitzada amb el suport de les direccions generals de Medi Ambient i Transport de la Comissió Europea.

L’objectiu de la campanya, del 16 al 22 de setembre de tots els anys, és animar a les autoritats locals europees a introduir i promoure mesures de transport sostenible i convidar els seus ciutadans a provar alternatives a l’ús de l’automòbil.

La setmana culmina amb l’esdeveniment In Town Without My Car!, que ha estat funcionant des de l’any 2000, i consistix en què els pobles i ciutats participants reserven una o diverses zones exclusivament per a vianants, ciclistes i transport públic durant tot el dia.

Des de Compromís per Llíria, la regidora Vallivana Murgui Ortega, vol animar a la gent a crear la ciutat en la qual volen viure. “Des dels pobles a les ciutats, cadascú de nosaltres es veu afectat per la forma en què usem l’espai i el tipus de transports que escollim. En conjunt les autoritats locals i els ciutadans poden dissenyar ciutats que posen a les persones en primer lloc.” ha apuntat l’edil Murgui.

Per este motiu, apunta Murgui, a la passada Comissió de Transport Públic i al Ple Municipal, es va arribar a l’acord per unanimitat, a proposta de Compromís, de registrar Llíria com a ciutat participant en la Setmana de la Mobilitat Europea i d’esta manera programar activitats del 16 al 22 de setembre relacionades amb el tema focal d’este any: Els nostres carrers, la nostra elecció.

 

 

Arxivat en: Comarcal, Participació ciutadana, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *