vallivana murguiCompromís per Llíria denuncia l’endarreriment en la gestió dels expedients.perquè el lloc de Tècnic de Dependència porta 7 mesos sense cobrir. Este fet suposa la paralització de les sol·licituts que es demanden en no poder gestionar-se.

L’envelliment de la nostra població i l’allargament de la vida de les persones a la nostra societat actual, ha suposat que l’atenció a les persones que necessiten atenció de llarga durada, per trobar-se en situació de dependència, evidencia la importancia d’un servei tan fonamental. Així, l’Administració Pública ha de garantir per tal d’assegurar el quart pilar del sistema de benestar que ha esdevingut la Dependència” ha apuntat l’edil Vallivana Murgui.

Al municipi de Llíria, el Servei Municipal d’Atenció a la Dependència (SMAD), porta des del 31 de desembre de 2013 sense un tècnic que gestione les sol·licituds que els ciutadans demanden per tal de fer complir la Llei de Dependència i, per tant, garantir un mínim benestar a les persones dependents i les seues famílies.

Són els treballadors de Serveis Socials, que demostrant el seu compromís amb matèria de Dependència, tramiten les sol·licituds dels ciutadans de Llíria a Conselleria per què estes no s’acumulen. Però en estar vacant el lloc de tècnic de Dependència, este procediment no pot avançar per què el servei arribe a les persones que ho necessiten, estan patint l’incompliment d’esta llei tan necessària i bàsica en la nostra societat.

Esta inoperativitat i mala gestió en Dependència per part del govern municipal resulta inadmissible” denuncia la regidora ecosocialista. “Ja que quan va quedar vacant este lloc al mes de desembre, la borsa de treball estava caducada i no va ser fins al mes d’abril quan es va convocar la borsa per cobrir-lo. A hores d’ara i tenint a una persona seleccionada des del 9 de juny, el lloc de tècnic de dependència seguix sense cobrir” ha afegit.

El poc interés que ve mostrant el govern popular en temes de Dependència i, en general, de Benestar Social, és més que evident tenint en compte que a més de no tindre tècnic de dependència, la plantilla de Serveis Socials s’ha vist minvada en un membre durant els sis mesos que un treballador social ha estat de baixa per motius que eren sabuts amb antelació per l’equip de govern i, a més, se sabien que serien causa d’una baixa prolongada. I, a més, esta plantilla i els ciutadans que fa ús del servei, han de treballar i ser atesos baix condicions laborals lamentables pels problemes de climatització que presenta l’Edifici Multiusos, on està situat el departament” també ha volgut destacar la jove edil.

Com a conseqüència de la nefasta situació, que afecta tant directament a la gent que patix esta falta de recursos, un ciutadà ha registrat un escrit demanat la dimissió de l’Alcalde, el Regidor d’Hissenda, el Regidor de PersonaL i la Regidora de Serveis Socials.