Llíria haurà de pagar de més de 13.000 € pel pèssim manteniment de carrers en urbanitzacions

Inma Riera, regidora Compromís

L’ajuntament de Llíria haurà de pagar 13.228 € a un funcionari de Correus, que va patir un greu accident mentre treballava, per no mantindre en condicions un carrer de la urbanització Edeta.

Una vegada més, l’ajuntament de Llíria, dirigit pel PP haurà de pagar una nova indemnització per la nefasta gestió al capdavant del consistori. Esta vegada per no atendre el manteniment d’una via urbana en la urbanització Edeta, concretament en el c/ Ciutat de la Música, on un funcionari de correus va tindre un greu accident en caure de la moto de repartiment pel mal estat de la via.

Segons la Regidora de Compromís, Inma Riera Lloret, “estos fets s’hagueren evitat si s’haguera dut endavant la petició que el Grup Compromís i també MOVE varen fer al Ple de l’ajuntament fa uns anys, on es reclamava fer un pla de manteniment bàsic de les vies urbanes ubicades en les urbanitzacions que es trobaven en mal estat de conservació i que suposaven un perill per al trànsit rodat. El PP va votar en contra i ara, els llirians haurem de pagar una indemnització de les arques públiques”.

Contràriament al que al·lega el PP, que este tipus de vies no són competència municipal, el jutge li recorda a l’ajuntament que la responsabilitat patrimonial en este tipus de casos és del consistori, ja que segons la Llei de bases de Règim Local “la pavimentació de vies publiques urbanes i conservació de camins i vies rurals” és una responsabilitat directa del municipi.

En este cas concret, la víctima de l’accident que va presentar la demanda, va estar hospitalitzat durant 2 dies, altres 162 dies quedà impedit i va sofrir diverses seqüeles, que el tribunal ha sentenciat que cal indemnitzar amb més de 13 mil euros.

Davant el mal estat en què encara es troben algunes vies de les urbanitzacions de Llíria, Compromís i MOVE tornaran a reclamar al Ple que es faça un Pla de manteniment per a que desgràcies com la que ha evidenciat esta sentència, no es tornen a produir”, conclou Riera.

 

 

Arxivat en: Comarcal, Economia i Ocupació, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *