Compromís per Llíria proposa la creació d’un Fons d’habitatge públic social

Vallivana Murgui, regidora Compromís

Vallivana Murgui: “L’ajuntament ha de censar, regularitzar i posar a disposició d’este fons els immobles municipals de la seua propietat amb criteris socials”.

Segons la regidora de Compromís, Vallivana Murgui Ortega, amb l’esclat de la crisi i l’augment de l’atur, centenars de milers de famílies han arribat a una situació límit que no els permet cobrir les necessitats més bàsiques. Segons les dades del Consell General del Poder Judicial, sols al primer semestre de 2013 es van executar 31.545 desnonaments a tota Espanya, 5.386 d’esto al País Valencià.

Des de Compromís entenen que esta situació ha de canviar amb urgència i s’ha de posar mitjans per regular-ho i posar en marxa mesures que la societat està demandant. Per això, s’ha proposat al Ple de l’ajuntament realitzar un cens actualitzat de tots els habitatges urbans municipals, incloent una descripció de la situació del seu estat i on s’indique si estan ocupades i si la situació dels ocupants està regularitzada i que des de Serveis Socials es realitze un Pla per a l’Habitatge Municipal amb destinació Social on s’indiquen els barems i criteris que s’aplicaran per a l’atorgació d’aquests habitatges.

Quan l’executa un desonament, les famílies no sols s’enfronten a la pèrdua de l’habitatge,sinó també a una condemna a l’exclusió social i a l’economia submergida, a més de veure’s avocats a viure a la indigència, ja que cada vegada són més els ciutadans que ja no perceben cap tipus de prestació, la qual cosa elimina la possibilitat d’accedir a un lloguer després d’haver patit un desnonament.

Tanmateix, a la nostra comarca, hi ha una evident falta d’habitatges públics per a lloguer social, i un gran nombre d’habitatges desocupats en mans de bancs i promotores immobiliàries, mentre no deixen de produir-se execucions hipotecàries, augmentat d’esta manera el nombre de persones que requerixen d’habitatges de lloguer social.

Segons Vallivana Murgui,”la falta de presa de mesures en esta matèria per part de les Administracions Públiques, suposa un potenciador de les ocupacions d’habitatges en condicions irregulars, així com una deixadesa de funcions que venen marcades per la Constitució Espanyola”.

Per un altra part, Llíria té una sèrie d’habitatges urbans municipals, l’estat dels quals i qui els habita és desconegut, almenys oficialment. Moltes d’elles van ser concedides en lloguer social mitjançant el Pla d’Erradicació dels Habitatges Precaris que data de l’any 1990, i ni des de la regidoria de Benestar Social, ni Patrimoni, ni Urbanisme, que serien les competents en este tema, es coneix les condicions que presenten els habitatges des d’aleshores.

 

 

Arxivat en: Comarcal, Sanitat i Benestar Social, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *