Piscina Municipal SABL’empresa adjudicària de la concessió de la piscina municipal, Comval Sport, SL, deu a l’Ajuntament al voltant de 100.000 € entre canon d’explotació i factures de suministraments. Els impagaments començaren en 2010, un any després de la concessió. L’Ajuntament no ha iniciat actuacions contra ella fins fa poques setmanes.

L’empresa passa per greus dificultats econòmiques i solament cobra en efectiu les activitats que realitza. Estranyament no accepta pagament amb targeta ni transferències.

La Plataforma per Sant Antoni de Benaixeve ha posat este tema en coneixement de la Fiscalia per si es derivaren actuacions constitutives de delicte.

El govern dels Populars ha deixat passar anys sense actuar contra ella, sense exigir-li el pagament del cànon anual (més de 15.000 € anuals, IVA inclòs) ni dels suministraments d’aigua, llum i gas. De fet, l’Ajuntament ha hagut d’assumir el pagament d’algun d’estos suministraments amb el Pla de Pagamment a proveïdors de 2012 per més de 15.000 €, amb els interessos que això suposa. Tampoc ha rescindit el contracte amb Comval Sport, com es contempla al contracte de concessió en cas d’incompliment. En una Junta de Govern recent, de desembre de 2013, s’acordà iniciar la reclamació de les quantitats a instància dels técnics municipals.

L’empresa concessioària, Comval Sport, té com a soci únic a Alfonso Caturla Rubio, germà d’un alt càrrec del Partido Popular valencià. Esta empresa té múltiples problemes amb Hisenda i Seguretat Social des de 2010, aplaçaments, liquidacions en via executiva i deutes amb la Seguretat Social. No s’acaba de comprendre com pot estar treballant per a una administració una empresa que no està al dia amb les seues obligacions amb Hisenda i la Seguretat Social.

Esta empresa, que continua a dia de hui amb l’explotació de la piscina municipal de Sant Antoni cobra únicament en efectiu a qui s’apunta a alguna de les activitats (natació, pilates, ioga, aquagym, spinning, zumba, etc). Este fet podria deure’s a l’embargament dels comptes al qual es veu sotmés pels deutes amb les administracions anteriors. Informació de les activitats en www.piscinasanantoniobenageber.es

A més ha realitzat recentment unes obres d’ampliació i remodelació de les instal·lacions interiors per habilitar un gimnàs sense autorització ni coneixement de l’Ajuntament, segons han informat els tècnics municipals.

La concessió en 2009 de l’explotació de la piscina municipal i les activitats que es realitzen en el recinte ja va meréixer, aleshores, la reprovació de l’oposició per considerar que era l’Ajuntament qui havia de continuar amb la gestió. A més el cànon de cessió, en eixe moment de 1.000 € mensuals semblà anormalment baix. El govern popular d’eixe moment, amb l’actual president local Felipe del Baño i l’Alcalde, Eugenio Cañizaresal capdavant, votaren a favor de la concessió.

L’empresa Comval Sport té unes altres concessions d’instal·lacions deportives la Universitat de València (tenis). I apareix vinculada a d’altres com Aquatic Comval SL que mantingué prestacions de servei amb l’empresa municipal SABFES, actualment en procés de liquidació.

La Plataforma de Sant Antoni de Benaixave es planteja si la vinculació de l’empresa amb l’alt càrrec popular té alguna cosa a veure amb la inacció del govern municipal popular durant estos anys. De fet, s’ha posat en coneixment de la Fiscalia estos fets per si la inacció fóra constitutiva d’algun tipus de delicte.