VilaVella1Concretament al Carrer Major Antic hi ha dos immobles amb deficiències que poden posar en perill els vianants que visiten este barri declarat zona BIC.

El Grup Municipal de Compromís ha fet seues les reiterades queixes que els veïns de la Vila Vella que viuen en el carrer Major Antic han fet a l’ajuntament, on hi ha localitzats dos immobles que tenen grues deficiències en les façanes que poden causar danys als vianants que visiten esta part emblemàtica de la localitat per possibles despreniments de materials i el mal estat de conservació en què es troben les vivendes.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, una de les vivendes està assentada sobre les roques de la muntanya, les quals també presenten escletxes que poden fer perillar l’estructura del immoble. A més, sobre la mateixa hi ha un anellatge de cablejat de llum o telefonia que està tirant d’una façana ja prou deteriorada que està trencant el revestiment de barreja.

L’altra vivenda mostra una façana molt deteriorada, on sembla que ja han caigut cudols de materials quan fa prou de vent, així com que alguns dels seu paraments, com les finestres i cobriment de la façana, estan caient a trossos.

Garcia apunta que el veïns d’esta zona de la localitat ja han posat en coneixement estos fets a diversos membres de l’equip de govern, però que fins ara, no s’ha pres cap mesura al respecte, ni s’han enviat als serveis tècnics municipals per poder certificar la solidesa i estat de les vivendes.

Les demandes pasen per què: per un costat s’actúe sobre els elements públics, com són el trencat aeri de cablejat i consolidació del mur de pedra que sostén una de les vivendes. I en segon lloc, es supervisen les vivendes en qüestió i es reclame als seu propietaris l’adequat manteniment.

El Grup Municipal de Compromís espera que l’equip de Govern done resposta a estes demandes veïnals i prenga les mesures necessàries per a que este barri de Llíria, que es troba en una zona protegida i declara Bé d’Interés Cultural (BIC), complisca les condicions urbanístiques i de seguretat que pertoca.