7316_1118149764514_1621668_nRiera: “Les xifres que l’equip de govern ha aprovat en solitari continuen amb l’austericidi econòmic, la càrrega fiscal i amb unes inversions supeditades a nous préstecs en els bancs”.

Si els comptes de 2013 no han servit per reduir la xifra de 3.000 persones aturades en Llíria, els comptes públics presentats i aprovats en solitari pel PP van pel mateix camí.

Segons la regidora i portaveu econòmica de Compromís en l’ajuntament, Inma Riera Lloret, el pressupost de 2014 és continuista de la pressió fiscal que la dreta de la localitat ha aplicat al llarg de l’any amb la pujada sistemàtica de taxes (que en alguns casos com el cementeri i el bus s’han duplicat), a més de continuar pujant un 10% l’Impost de Béns Immobles (IBI).

Per a Riera, les víctimes de la mala gestió del PP seran un any més els ciutadans i contribuents de la localitat, que no troben cap solució amb els actuals gestors del municipi, ja que any rere any el deute de la Generalitat creix, situant-se en més de 3 milions d’euros, que ha provocat que l’ajuntament haguera de sol·licitar un crèdit de 2,16 milions d’euros per pagar a proveïdors i que ens suposarà prop d’1 milió en interessos que pagarem tots els ciutadans de Llíria.

Els sindicats municipals ha denunciat en els informes desfavorables al pressupost que han fet a la Plantilla, que no es fien del Govern, ja que els incompliments dels acords laborals són flagrants, es modifiquen condicions laborals de manera unilateral, no es facilita la documentació per als pressupostos i a més, mantenen llocs de treball no permanents de manera irregular, sense renovar els corresponents processos selectius.

Significatiu és també la caiguda d’ingressos per part del Consorcio Valencia Interior, que enguany el cànon passa de 430 mil euros a 147 mil (una reducció del 65%). D’aquella famosa frase que el “cost seria ZERO per als veïns de Llíria”, hem passat a ser una de les poblacions que més taxa paguem (100 euros/any), conseqüència del mal conveni que el PP va signar a l’empresa concessionària i que ens condemna a percebre una quantitat ridícula per albergar una planta de tractament de fem. Una mostra més de la ineficient i mala gestió al front del consistori.

Des de Compromís es denuncia que les polítiques del PP ens porten a la ruïna i a tindre que demanar més crèdits, asfixiant a les economies familiars i no donant solucions als problemes reals que pateixen els barris i serveis municipals, tant al nucli urbà com a les urbanitzacions.

La Coalició apunta que este pressupost és la imatge d’un govern incapaç de gestionar, que no servei per a rescatar persones i que continua engreixant els comptes dels bancs i entitats financeres on s’ha hipotecat el futur de Llíria.