compromís-la-pobla
Iris Marco i Josep Vicent García, regidors de Compromís per La Pobla

Compromís per la Pobla de Vallbona denuncia la contractació «a dit» per part del govern de Mari Carmen Contelles d’una mediadora intercultural que anava en les llistes del PP en les eleccions de 2007, sense cap tipus de convocatòria pública. El Partit Popular ha utilitzat de nou la seua majoria absoluta per «col·locar», de manera com a mínim opaca, persones afins al partit. Tot i que no és una pràctica il·legal és, com a mínim, èticament reprovable, ja que s’emparen en un tipus de contractació menor que els permet triar subjectivament la persona que ocuparan el lloc de treball sense necessitat de fer pública la convocatòria. D’aquesta manera, no existeix la possibilitat de presentar ofertes per part d’altres empreses o veïns, ja que a priori ja han decidit a qui contractaran per a la prestació del servei.

Aquests tipus de pràctiques clientelars, molt freqüents en el consistori, han sigut ja criticades per Compromís per La Pobla en ocasions anteriors.

En aquest cas, la beneficiària ha estat una veïna de La Pobla que anava en llistes del PP en les eleccions de 2007. La contractació ha estat justificada en un decret del consistori en què es descrivia l’assumpte com una «adjudicació de contracte menor d’una mediadora intercultural per a l’agència Amics», que s’encarrega d’assessorar els immigrants en les gestions realitzades a l’Ajuntament.

Des del grup municipal de Compromís s’ha demanat ja altres vegades a la regidora de personal, Sara Montañana, “que faça públiques totes les ofertes de treball o prestació de serveis que es realitzen per a l’Ajuntament, per xicotetes que siguen, perquè tots els veïns estiguen en igualtat de condicions a l’hora d’accedir a un treball remunerat molt necessari per a molts poblans en els temps que corren”.