rtvvnoestanca-700x355Compromís ha presentat una moció en l’Ajuntament de Marines, per a ser debatuda i aprovada en el pròxim Ple Municipal, en la qual mostra el seu total suport als treballadors i treballadores de RTVV, així com el seu frontal rebuig al tancament de les nostres ràdio i televisió públiques imposat pel PP des del Consell de la Generalitat Valenciana.

La nefasta gestió política en RTVV dels diferents governs del PP en la Generalitat Valenciana, que ha pervertit el compliment dels objectius marcats en la llei de creació de l’ens públic, que ha transformat a les ràdio i televisió valencianes, amb la seua manipulació informativa, en mers instruments de propaganda al servei del PP, que ha dilapidat els seus recursos econòmics, diners de tots els valencians i valencianes, posant-ho en mans de amiguets i corruptes, ha portat a RTVV a la fallida econòmica, la pèrdua total de la seua credibilitat i a uns índexs d’audiència ínfims.

El 9 de febrer de 2013 el Consell va culminar un expedient de regulació d’ocupació que va afectar 1.183 treballadors i treballadores de RTVV. Un ERO realitzat d’una forma tan arbitrària que els tribunals han acabat desautoritzant-ho. El govern valencià, però, pretén incomplir aquesta sentència i s’escuda en l’estalvi econòmic que aquest incompliment suposa per a portar avant el tancament de RTVV. Aquest és un govern, juntament amb el seu partit, que pretén acabar amb un altre dels referents de la nostra autonomia, com ja ha fet amb les nostres entitats financeres, emparant-se en un suposat estalvi que no van tenir en compte quan sepultaven milions d’euros en obres faraòniques i grans esdeveniments ruïnosos, mentre seguim pagant aeroports sense avions.

En Compromís considerem, com molts professionals dels mitjans audiovisuals, que RTVV és viable i necessària, i que allò que s’ha pervertit des d’una gestió poc adequada es pot revertir amb un nou model centrat en els objectius fundacionals de RTVV. Tenir unes ràdio i televisió pròpies suposava, i suposa, un pas més en el fiançament del nostre autogovern i en l’enfortiment dels nostres senyals d’identitat.

Per a Compromís, RTVV és un servei públic fonamental per a la societat valenciana, per la qual cosa estem oberts a cercar alternatives de viabilitat per al seu manteniment com a entitat pública valenciana, propera, plural i imparcial, com a entitat fonamental per a la defensa i l’ús de la nostra llengua, el coneixement de la nostra realitat territorial i cultural i l’enfortiment de la cohesió social.