bandesGarcía: “Els impagaments del Consell provoquen que les entitats musicals tinguen dificultats econòmiques, tant per poder pagar els deutes amb entitats financeres, com per finalitzar obres ja en marxa”.

Les bandes de Llíria s’han vist novament defraudades per la Generalitat Valenciana, i més concretament pel Conseller de Governació, que una volta més ha tornat a incomplir els seus compromisos dels convenis signats en estes dos centenàries societats musicals relatius a l’Ampliació i millora de Local Social (en el cas de la Banda Primitiva) i l’Auditori i construcció el Centre Integrat (en el cas de la Banda Unió Musical).

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, el PP va mentir descaradament quan va signar els convenis amb les entitats musicals de Llíria, ja que no comptava amb el suport econòmic que els donara cobertura, igual que l’única finalitat que es perseguia era purament electoral: fer-se la foto i publicitar un engany que ara esta posant en dificultats a les dos societats. En el cas de la Primitiva a nivell econòmic, perquè han de pagar el préstec i interessos per la construcció del nou Local Social. I en el cas de La Unió Musical, tindre paralitzades les obres de construcció del nou Centre Integrat i millora de l’Auditori.

El Consell havia signat estos dos convenis en 2007, els quals haurien d’haver finalitzat en 2011, amb el pagament total de les quantitats assignades. Però, a eixa data i amb les obres finalitzades d’una de les societats (el de la Primitiva), la Generalitat no havia pagat pràcticament res del que estava acordat.

En 2012, l’actual Conseller de Governació, competent en esta matèria, amb la impossibilitat de complir amb els acords signats en les bandes de Llíria, i burlant-se de la intel·ligència dels socis d’estes dues entitats, va fer una reprogramació del pagament de les anualitats al llarg d’esta legislatura, amb els perjudicis econòmics i constructius que ambdues societats estan suportant. Una reprogramació que sols ha tingut validesa en 2012, ja que ara, en l’exercici 2013, el PP ha fet una nova retallada a les assignacions.

La Conselleria de Governació, en resposta a una pregunta parlamentària feta per Compromís recentment sobre les assignacions fetes en els pressupostos de la Generalitat per a 2013, que eren de 300 mil i 180 mil euros a la unió i la Primitiva, respectivament, ha reconegut que, tot i mantidre el compromís econòmic inicial, ha procedit a fer una nova reprogramació. Extrem que, segons Compromís, ha deixat en tan sols un 40% la dotació econòmica que rebran les societats de Llíria durant 2013, es a dir, uns 120 o 70 euros aproximadament.

Per a García, estos fets demostren la nefasta gestió del PP i dels seus dirigents front la ciutadania i la societat valenciana, incapaços de complir amb els compromisos que ells mateixa han adquirit i que ara no poden pagar. Deixant un rosari de deutes i obres inacabades pel seu afany de protagonisme.