CVI_1Els grups municipals de Llíria han encomanat dos informes per valorar les repercussions que estes modificacions puguen tindre sobre els usuaris de Llíria.

En la Junta de Govern del Consorcio València Interior (CVI), reunida el dia 18 de juliol de 2013, es van proposar diverses propostes d’acord, entre les quals cal destacar les següents:

1.- L’aprovació, si escau, de l’inici de la modificació del contracte del projecte de gestió subscrit amb la UTE ECORED.

2.- L’aprovació, si escau, de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per transferència, valorització i eliminació de residus urbans.

Sobre el primer punt, la Junta de Govern proposava modificar contracte per a:

a) Incorporar les modificacions en els costos de la inversió i explotació motivades per requeriment de les administracions, deficiències de la planificació o causes sobrevingudes, així com les modificacions en els models de gestió d’ecoparcs i transferències sol·licitades en la cerca d’una major eficiència del servei.

b) Concedir un termini de fins al 16 de setembre d’aquest any per a la presentació d’observacions i suggeriments per part de les administracions que integren el Consorci, procedint a l’estudi i informe d’aquestes, si es produeixen, per l’assistència tècnica, facultant a la Junta de Govern per resoldre sobre elles, donant audiència llavors al concessionari per un termini de quinze dies amb trasllat dels informes emesos i de la proposta de modificació, perquè per la seua banda s’aporten les al·legacions que estimen pertinents.

Esta proposta d’acord encara està pendent de ratificar per l’Assemblea General, i per tant encara cap la possibilitat de realitzar les al·legacions i consideracions que per part de l’ajuntament es consideren oportunes.

Sobre el segon punt, es proposa fer una modificació de l’actual ordenança fiscal reguladora de la taxa per transferència, valorització i eliminació de residus urbans. De la qual es desprén un nou model de càlcul en la qual s’estableix un cost unitari per al servei d’ecoparcs i s’afig un nou concepte en el grup de tarifes per a habitatges i activitats on s’incorpora el de “Cases Rurals”. Càlcul i nou concepte que desconeixem quin impacte tindrà sobre el cost final de la taxa per als veïns de la localitat.

Esta modificació ha estat publicada en el Butlletí Oficial de la Província nº 228 el darrer dia 25 de setembre de 2013, tenint el termini d’un mes per poder presentar al·legacions a la mateixa.

Davant estos acords adoptats pel CVI, els grups municipals de Llíria varen acordar per unanimitat:

PRIMER.- Que per part dels serveis jurídics i tècnics municipals de l’ajuntament, es procedisca a realitzar un estudi detallat de les repercussions que puga tindre sobre els usuaris de Llíria la proposta de modificació del contracte del projecte de gestió subscrit amb la UTE ECORED i si escau la mateixa.

SEGON.- Que igualment, es procedisca a realitzar un estudi per part dels serveis tècnics i jurídics sobre la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per transferència, valorització i eliminació de residus urbans per avaluar que impacte tindrà sobre el cost final de la taxa per als veïns de la localitat i si escau la mateixa.

TERCER .- Que una vegada realitzats els estudis i valoracions sobre estes dues propostes d’acord presentades pel Consorci València Interior, s’adopten si escau, els recursos, al·legacions, mesures administratives o judicials que corresponguen.