iescampdeturiaGarcía: “Tenim plantat un cartellot anunciant un nou IES fa més de sis anys i els col·legis públics plens de barracons des de fa més d’una dècada”.

L’anunci fet pel President de la Generalitat Valenciana en el Debat de Política General ha caigut com una gerra d’aigua freda entre la comunitat educativa de Llíria, que veu com una volta més el PP ha enganyat la ciutadania de la localitat amb falses promeses i mentides, com què s’anava a construir un Col·legi nou de Sant Vincent, s’anava ampliar el Sant Miquel o que fins i tot s’anava a construir un nou IES Camp de Túria a la zona de Mura.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, el solar per al nou IES i per al nou Col·legi porten uns 6 anys cedits a la Generalitat. Però, l’única obra que hem vist els veïns de Llíria és com, previ a les eleccions de 2007 i amb una clara intencionalitat partidista i electoralista, es plantava un cartellot anunciador del nou IES en la zona de Mura. Des d’aleshores res de res.

Per a García, el PP es burla dels estudiants, pares i mares i professionals de l’ensenyament local, ja que any rere any escolten la mateixa cantinela sobre la construcció d’estos centres, que estos dies Fabra ha deixat clar que no es construirà, ja que el Consell ha prioritzat altres 14 infraestructures en altres localitats valencianes i no a Llíria.

Prop de 40 anys sense col·legis nous

Des de Compromís es denuncia que a la capital edetana fa prop de 40 anys que no es construïx un col·legi públic i els que tenim estan plens de barracons, un fet insòlit, ja que la població pràcticament s’ha duplicat i les necessitats educatives públiques s’han quedat completament obsoletes. De fet, un dels col·legis públics data de l’any 1931 (Sant Vicent) i l’altre de 1977 (Sant Miquel). Quan en localitats del nostre entorn com l’Eliana, La Pobla, Benissanó o Vilamarxant, s’han fet obres de nova planta per millorar l’oferta educativa d’estes localitats.

El grup de Compromís per Llíria tornarà a reclamar al Govern Valencià mitjançant els seus diputats en Les Corts Valencianes, que els pressupostos de 2014 recullen en l’apartat d’inversions, la construcció de les infraestructures educatives que requerix la ciutat i que ja havien d’estar en ple funcionament.