recs02Els comptes públics de l’Estat per a 2014 no ha previst ni un cèntim per als regants de Llíria.

Les retallades del govern del PP han fet que la proposta de Comptes Públics per a l’any 2014 no contemple cap inversió per als regants del Canal Principal de Camp de Túria. Concretament, l’actuació prevista per a desenvolupar la 2ª Fase del sistema de Rec del Canal Principal s’ha quedat en sec en no rebre cap consignació per al proper exercici pressupostari.

Segons les inversions previstes per part del Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient, està destinar 4 milions d’euros per a la Segona Fase de millora dels sistemes de rec del Canal Principal, una xifra de la qual no veurem cap reflex en el Pressupost de 2014, ja que l’executiu de Rajoy ha decidit ajornar-la i deixar-la a zero.

Amb estos pressupostos, el Govern de l’Estat certifica el retrocés i paràlisi en polítiques agràries i concretament l’abandonament dels sectors productius tradicionals valencians, com és l’agricultura. Ajornant inversions i projectes que servirien per millorar la competitivitat del camp valencià i la generació de llocs de treball.