incendi_lliria_concordia_2012García: “Després de socarrar-se més de 3.000 hectàrees en els monts de Concòrdia i el Pedregós en 2012, l’equip de Govern no s’ha molestat en fer cap petició per a rebre subvencions en matèria de prevenció d’incendis destinades a fer activitats per part del Voluntariat Ambiental en 2013”.

Fa uns dies ha eixit publicada la llista de municipis als quals se’ls han atorgat subvencions destinades a la realització d’activitats de voluntariat ambiental en matèria de prevenció d’incendis forestals. El municipi de Llíria no apareix per cap lloc, ni en el llista de les ajudes concedides, ni en el de els rebutjades, ja que l’equip de Govern no s’ha molestat en fer cap petició.

Segons el portaveu local de Compromís, Paco García Latorre, després del devastador incendi que els monts de la Concòrdia varen patir l’estiu de 2012 i més tard la zona del Pedregós (prop de Xulilla), l’equip de Govern del PP a Llíria sembla que no té suficients motius per sol·licitar totes les ajudes i més, que es puguen aconseguir en matèria de prevenció i extinció d’incendis.

Per a García, la deixadesa dels populars en defendre els interessos del municipi de Llíria alcancen quotes inimaginables, ja que no tenen cap planificació, ni es molesten en fer un seguiment de les poques ajudes que des de l’administració autonòmica puguen ser beneficioses per a la localitat i el seu patrimoni natural. Com en este cas la preservació de les zones boscoses del municipi front eventuals incendis.

Així com ajuntaments de la Comarca del Camp de Túria i Serrans, limítrofs o propers a Llíria, com són els de Pedralba, Riba-roja, Olocau, Vilamarxant, Serra o Alcubles, sí que han sigut beneficiaris i han sol·licitat les ajudes, el consistori de Llíria no ha fet cap tràmit ni s’ha preocupat de elaborar una xicotet projecte per a la prevenció d’incendis al nostre municipi.

Des de Compromís s’instarà a la regidoria competent en la matèria a què es realitzen les gestions, programes i projectes necessaris per tal de poder reclamar estes ajudes en pròximes convocatòries.