emcorpGarcía: “El PP abandona els desocupats de Llíria i tot i tenir la competència per poder contractar personal i els diners per fer-ho, preferix deixar perdre les ajudes que tanta falta fan als veïns de la localitat i uns 20 llocs de treball”.

Dins dels programes de Foment de l’ocupació, la Generalitat ha tret per a l’any 2013, després de no convocar-les en el 2012, els programes EMCORP i Ezoint, que són les subvencions destinades a la contractació de persones desocupades en programes d’ocupació pública d’interés general i social.

Segons el portaveu Local de Compromís, Paco García Latorre, l’ajuntament de Llíria amb més de 3.000 desocupats inscrits al SERVEF en la localitat i amb un increment de l’atur galopant en els últims anys (s’ha multiplicat per 5 en l’ultima dècada), ha decidit no acollir-se i passar d’estes subvencions, la qual cosa suposa deixar de contractar els 20 treballadors que habitualment s’incorporaven per un període de 3 mesos per a realitzar diferents ocupacions en les brigades de serveis municipals.

Per a García, és incomprensible com tot un ajuntament com el de Llíria deixe perdre oportunitats com esta per poder traure de l’atur persones i famílies necessitades en un moment de crisi tan crua com els que estem travessant. L’alcalde i el govern local han demostrat que quan tenen l’oportunitat per crear treball, preferixen perdre les subvencions i dedicar-se a la vida contemplativa, quan este ha de ser un dels objectius principals de qualsevol administració.

Des de Compromís es denuncia que el PP està fora de la realitat que envolta Llíria i que preferix continuar amb polítiques pernicioses i perverses per als veïns com: la de pujada de taxes i impostos sense cap finalitat objectiva, o la proliferació de PAI i noves urbanitzacions que ofeguen econòmicament a centenars d’economies familiars en l’aplicació d’una política urbanística depredadora. En lloc de generar i fomentar polítiques actives d’ocupació.

Per al Grup Municipal de Compromís és una vergonya que l’ajuntament i els seus dirigents dediquen més esforços en programar actes festius i esdeveniments improductius, que en buscar alternatives productives i viables per al municipi que siguen generadores d’ocupació i que incentiven la instal·lació de noves empreses per al foment del treball.

El portaveu de Compromís apunta que, este tipus d’ajudes i altres amb la mateixa finalitat que estiguen encaminades a la creació de treball, són imprescindibles i prioritàries per al municipi, i que l’ajuntament i els seus dirigents han d’estar preparats en tot moment per sol·licitar-les.