COMPROMÍS DENUNCIA QUE EL TEMPS D’ESPERA EN URGÈNCIES DE L’HOSPITAL ARNAU DE VILANOVA SUPERA LES 4 HORES

García: “El veïns del Camp de Túria i Serrans hem d’esperar 1 hora i 20 minuts més que la mitjana dels hospitals del Servei Valencià de Salut”.

El grup parlamentari Compromís ha rebut contestació de la Conselleria de Sanitat respecte als temps d’espera en els serveis d’urgències públics després de què la coalició registrara una sèrie de preguntes parlamentàries en Les Corts sobre el funcionament de les urgències en determinats hospitals durant l’estiu de l’any passat.

Estes dades estableixen que el temps mitjà d’estada en el servei d’urgències de l’Hospital Arnau de Vilanova, és de 4 hores i 9 minuts, mentre que el temps mitjà d’estada en les urgències dels hospitals de gestió pública del Servei Valencià de Salut és de 2 hores i 51 minuts.

Segons el portaveu comarcal de Compromís al Camp de Túria i Serrans, Paco García Latorre, “les dades aportades per Sanitat demostren que este hospital està saturat i col·lapsat, que cal descentralitzar els serveis hospitalaris i que és urgent finalitzar les obres de l’extensió hospitalària de Llíria per descongestionar les urgències”.

“Si al temps d’espera en urgències li sumem el temps que els veïns dels Serrans tenen que emprar en desplaçar-se a l’Arnau de Vilanova (que pot arribar a 1 hora), per ser atesos necessitem  més de 5 hores, el doble de la mitjana”.

Segons Garcia “esta situació evidencia la mala gestió que s’està fent de la sanitat pública per part del govern del PP, on l’austericidi i les retallades són continuades, junt a la paralització de noves infraestructures, fets que estan posant en perill la salut dels ciutadans, ja que una ràpida atenció en urgències pot ser la clau en la salvació de moltes vides.

El portaveu de Compromís senyala que el PP ha de deixar de gastar-se milions d’euros en rescatar clubs de futbol, F1, obres faraòniques, aeroports sense avions i altres esdeveniments ruïnosos i emprar estos diners en prestar els serveis bàsics que demanda la ciutadania”.

 

COMPROMIS DENUNCIA QUE EL TIEMPO DE ESPERA EN URGENCIAS DEL HOSPITAL ARNAU DE VILANOVA SUPERA LAS 4 HORAS

García: “Los vecinos del Camp de Túria y Serranos tenemos que esperar 1 hora y 20 minutos más que la media de los hospitales del Servicio Valenciano de Salud”.

El grupo parlamentario Compromis ha recibido contestación de la Conselleria de Sanidad respecto a los tiempos de espera en los servicios de urgencias públicos después de que la coalición registrara una serie de preguntas parlamentarias en Las Cortes sobre el funcionamiento de las urgencias en determinados hospitales durante el verano del año pasado.
Estos datos establecen que el tiempo medio de estancia en el servicio de urgencias del Hospital Arnau de Vilanova, es de 4 horas y 9 minutos, mientras que el tiempo medio de estancia en las urgencias de los hospitales de gestión pública del Servicio Valenciano de Salud es de 2 horas y 51 minutos.
Según el portavoz comarcal de Compromis en el Camp de Túria y Serranos, Paco García Latorre, “los datos aportados por Sanidad demuestran que este hospital está saturado y colapsado, que hay que descentralizar los servicios hospitalarios y que es urgente finalizar las obras de la extensión hospitalaria de Llíria para descongestionar las urgencias”.
“Si al tiempo de espera en urgencias le sumamos el tiempo que los vecinos de los Serranos tienen que emplear para poder desplazarse al Arnau de Vilanova (que puede llegar a 1 hora), para ser atendidos necesitamos más de 5 horas, el doble de la media”.
Según Garcia “esta situación evidencia la mala gestión que se está haciendo de la sanidad pública por parte del gobierno del PP, donde el austericidio y los recortes son continuados, junto a la paralización de nuevas infraestructuras, hechos que están poniendo en peligro la salud de los ciudadanos, dado que una rápida atención en urgencias puede ser la clave en la salvación de muchas vidas.
El portavoz de Compromis señala que el PP tiene que dejar de gastarse millones de euros al rescatar clubes de fútbol, F1, obras faraónicas, aeropuertos sin aviones y otros acontecimientos ruinosos y emplear este dinero en prestar los servicios básicos que demanda la ciudadanía”.

Arxivat en: Comarcal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *