El regidor de Llíria, Paco García, serà el Portaveu comarcal i l’Executiva de consens mostra la pluralitat i cooperativa política que representa la Coalició, més oberta i més participativa.

Compromís va constituir el dissabte dia 19 de gener l’assemblea del Camp de Túria-Serrans, un acte que reuní a uns 70 delegats/des i que posa en marxa l’estructura comarcal de la coalició, un organisme on els diferents col·lectius municipals treballaran de manera conjunta per combatre les polítiques austericides del PP, defensar els serveis públics de la ciutadania, garantir els drets democràtics als ajuntaments i promoure una nova manera de fer política més participativa, directa i transparent.

L’Assemblea Comarcal, la tercera de Compromís que es constitueix al País Valencià, es va celebrar en el Centre Cívic de Riba-roja en un acte presentat i dirigit pel diputat a Les Corts Valencianes i regidor-portaveu de Compromís per Vilamarxant, Juan Ponce.

En la reunió es va proposar que l’executiva comarcal de Compromís la formara una llista de consens, que va ser ratificada per unanimitat dels assistents amb dret a vot. El nou secretari i portaveu comarcal de la Coalició serà Paco García Latorre, regidor de Llíria i una persona amb un ample bagatge comarcal dintre de l’esquerra, l’ecologisme i el valencianisme polític.

La resta de l’executiva la formen Ramon Sanchis Dux (Vilamarxant), com a secretari de l’àrea d’organització i portaveu adjunt, Vicent Murgui Llorente (Llíria), com a secretari de l’àrea d’administració i finances; Cristina Alemany Campos (Bétera), com a secretària de l’àrea de comunicació; Arantxa Murgui Guillen (Casinos), com a secretària de l’àrea de política institucional i Enric Álvarez Blaya (Bétera), com a secretari de l’àrea de sectorials. Com a vocals de l’executiva estaran: Josep Vicent García Tamarit (Pobla Vallbona), Ester Alba Marín (Marines), Neri Crespo Montes (Vilmarxant) i Empar Vidagany Felter (Llíria). A estos noms, caldrà afegir el/la jove que es triarà directament per l’organització juvenil en la comarca.

El nou Portaveu va mostrar la satisfacció per haver constituït una direcció de consens, plural, paritària, amb molta il·lusió i sobretot amb ganes de construir una comarca on el valor afegit siguen les persones i pogam explotar el potencial que tenim com a poble. Va animar a seguir treballant en el carrer junt a la ciutadania i el moviments socials, el quals reclamen un canvi profund en les accions públiques i un canvi de govern que ho faça possible.

Al finalitzar l’Assemblea es va realitzar un Acte Públic que va comptar amb la presència de la diputada de la formació, Mònica Oltra, que va omplir de gom a gom el saló del Centre Cívic a Riba-roja, on va fer un balanç de la situació actual i de quines són les propostes de la Coalició per fer front a un bipartidisme decadent i uns govern incompetents que ens han portat a la ruïna i l’atur creixent.