LLIRIA POLICIAEls agents sindicals manifesten el seu malestar per este tipus d’ordres i l’assignació de funcions impròpies que s’ordenen des de l’alcaldia.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, els sindicat SPPLB de l’ajuntament de Llíria ha denunciat públicament que l’alcalde, en funcions de cap de la Policia Local, ha donat ordres presumptament il·legals als membres del cos per a fer serveis fora del terme municipal. Concretament en una comitiva de carros celebrada el darrer dia 2 de maig entre Llíria i Alcubles.

A la vista d’estos fet, el portaveu de Compromís reclamarà una explicació del primer edil en el Ple de l’ajuntament, ja que l’ordre emesa vulnera flagrantment la Llei de Forces i Cossos de Seguretat, al temps que ha posat en perill els participants de la comitiva, ja que va circular per carreteres comarcals que són competència directa de la Guàrdia Civil en quant a regulació del trànsit, tal i com es fa quan hi ha carreres ciclistes que afecten a diversos municipis.

A més, els fets denunciats pel sindicat policial evidencien la manca d’efectius en el cos de Policia Local, en utilitzar-se efectius de Protecció Civil per a fer funcions de policia i suplint les mancances d’agents de Policia i de Guàrdia Civil.

Segons Garcia, “l’ajuntament no tenia decretada cap autorització per a este acte, i tampoc s’havia previst cap dispositiu policial, ja que els recursos humans de la Policia Local no eren suficients”. Tampoc s’havia comunicat a la Guàrdia Civil o Delegació de Govern que s’anava a fer este trajecte entre estos dos municipis.

Els policies locals de Llíria denuncien a més, que l’alcalde no convoca el Consell de la Policia Local, tot i haver-se sol·licitat la seua convocatòria des de principis d’any, on es volen abordar este ordres de treball negligents i altres temes que afecten tant a la seguretat dels agents en particular, com a la ciutadania de Llíria en general.

Cal recordar que tots els sindicats policials de l’ajuntament de Llíria han interposat una denúncia al jutjats per la vulneració dels drets i deures dels agents de Policia  i l’assignació des de fa temps de funcions que consideren impròpies.

Garcia espera que este tipus de fets no es tornen a produir per part de l’alcaldia i que el primer edil se centre en donar ordres dins del marc legal. Utilitzant i preveient els agents necessaris per poder prestar els serveis en condicions, ja que per no tindre els efectius suficients en els torns de servei en l’estiu de 2013 es va presentar una denúncia per omissió de la prestació del servei.