Vallivana Murgui: ”Cal estudiar la situació nutricional dels xiquets al nostre municipi per tal d’aplicar mesures com l’ampliació del programa de Prestació per a l’Autonomia a Casa (PAC) i l’obertura de menjadors en els mesos estivals”.

La pobresa infantil és la pitjor de les xacres que afecta a la civilització actual, segons dades d’UNICEF es parla que al món hi ha 600 milions d’infants que viuen en la pobresa absoluta, i si afegim que més de 200 milions de xiquets i xiquetes patixen explotació laboral, el balanç no pot més que qualificar-se d’absolut fracàs.

Si mirem les xifres de l’Estat espanyol, tenim pocs motius per a l’optimisme, segons UNICEF a l’Estat Espanyol hi ha més de 2.200.000 de xiquets que estan per davall del llindar de la pobresa i Caritas ens situa com al segon estat de la Unió Europea amb més pobresa infantil, tan sols per darrere de Romania.

Al País Valencià, un de cada quatre xiquets no té cobertes les necessitats bàsiques. I tenint en compte que el nostre municipi és el segon més pobre de més de 10.000 habitants del nostre territori, tenim motius més que suficients per alarmar-se per la situació dels nostres infants.

En un context com l’actual, no pot ser que la pobresa infantil estiga invisible en el discurs polític, és per això que es fa especialment necessari posar als xiquets i xiquetes i a les seues famílies en el cor de l’agenda política”, reivindica l’edil Vallivana Murgui.

Per este motiu Compromís exigirà a la pròxima Comissió De Benestar Social que s’active un pla de detecció de possibles carències alimentàries dels menors al centres escolars del municipi i segons este, aplicar les mesures necessàries per garantir que els xiquets mengen als mesos d’estiu. Estes mesures passen per ampliar el programa de Prestació per a l’Autonomia a Casa (PAC) i, si és necessari, habilitar un menjador escolar per a la temporada estival.