El PP realitza una modificació pressupostària de més d’1 milió d’euros i deixa fora el pagament que té pendent amb la Comunitat de propietaris d’aquesta urbanització de Llíria.

El grup municipal de Llíria, a través del seu portaveu, Paco Garcia Latorre, ha presentat un recurs a la modificació de crèdits aprovada en l’últim ple ordinari, la qual superava els 1,2 milions d’euros i que majoritàriament anava destina al pagament del deute per la concertació d’un préstec per pagar als proveïdors. Modificació que hauria d’haver recollit ja el pagament als veïns d’aquesta urbanització.

Segons el portaveu de Compromís, l’ajuntament, en virtut del conveni signat amb la comunitat de propietaris de la Vall de Llíria en 2010, en vigència des de l’1 de gener de 2011, té reconeguda una obligació legal de fer-se càrrec de les despeses de manteniment de les zones verdes i la xarxa de reg, amb el corresponent consum d’energia elèctrica i aigua. Despeses que han assumit els veïns i que han de ser reintegrades pel consistori.

Aquesta obligació, apunta Garcia, està valorada i quantificada per informes tècnics municipals en més de 42 mil euros, sense que l’equip de govern haja procedit al seu abonament.

Compromís denuncia que en aquesta modificació de crèdits s’ha omès aquest pagament, convertint al consistori en un morós de llarga durada, ja que fa mesos el Grup municipal de Compromís va presentar una moció al ple requerint la creació i dotació d’una partida pressupostària per donar compliment al conveni i al pagament pendent amb els veïns de la Vall de Llíria. Moció que va ser desestimada.

Davant aquest fet Compromís ha presentat un recurs perquè es faça efectiu el pagament i l’ajuntament deixe de ser un morós enfront dels veïns que porten 3 anys amb aquest deute a coll.