image006Un any més, la Diputació de València ha atorgat les beques  de pràctiques  remunerades en ajuntaments destinades a estudiants  dels diferents  municipis. I un any més, ha començat el rosari de queixes per part de molts joves de La Pobla per la falta de transparència en l’adjudicació de les beques: gent que repetix beca quan els criteris d’adjudicació penalitzen el fet d’haver-ne sigut ja beneficiari, currículums molt rics que són puntuats per sota d’altres més pobres en un poble on tot el món es coneix i els greuges comparatius són molt evidents, jóvens de Nuevas Generaciones del Partit Popular que abunden en la llista de seleccionats…

Queixes de famílies no polititzades, que any rere any, veuen com els seus fills i filles queden fora de les beques de la Dipu i acaben per renunciar a presentar-se, perquè “Per a què?”.

Quan es pregunta a la regidora Sara Montañana al ple per què no està penjat el llistat de becaris a la web de l’Ajuntament, l’edil del PP respon que sí està penjat. En absolut: el que es troba a la web és un post que anuncia la publicació de l’elenc de persones seleccionades al Tauler d’Anuncis municipal. Però no s’oferix la possibilitat de consultar-lo per internet, com sí fan altres pobles de la comarca, la majoria governats pel PP, com ara Riba-Roja, Serra, Llíria, L’Eliana, Nàquera o Vilamarxant. Tots els que hem consultat.

A La Pobla, o perds un matí i t’acostes a l’Ajuntament per buscar el paperet al tauler, o no hi ha manera de saber-ho. Per què esta opacitat?

Per què no es facilita l’accés a la informació per via telemàtica en ple segle XXI?

El 25 de juliol Compromís per La Pobla sol•licità per registre d’entrada este llistat de “La Dipu” amb el barem de puntuació desglossat. A dia 2 de setembre, encara no ens l’havien facilitat, botant-se amb tota la calma del món els terminis màxims per a lliurar la informació a l’oposició.

La Federació de Municipis i Províncies, dominada pel PP, ha aprovat un reglament de transparència que insta a fer pública tota la informació per internet, perquè estiga a l’abast de qualsevol i per facilitar la tasca de control i fiscalització a l’oposició.

A què espera l’Ajuntament de La Pobla per a aplicar-lo?