Garcia: “L’extensió geogràfica i la dispersió poblacional apunten Llíria com el lloc més idoni, ja que el Punt de Trobada Familiar (PTF) més proper per a les poblacions de El Camp de Túria i Serrans està a Paterna i ha de donar cobertura fins el Racó d’Ademús”.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, la situació social de crisi econòmica i elevades taxes d´atur que venim patint en els últims anys, ha afectat i traspassat a la situació familiar de les parelles, que per acomiadaments, restriccions salarials, atur o dificultats econòmiques de tota índole han malmès l´estabilitat del vincle familiar i la parentalitat dels menors.

Els PTF es troben regulats per la Llei 13/2008, de 8 d’octubre, de la Generalitat, i tenen com a missió segons l’art. 18:

“1. Supervisar l’entrega i arreplegada dels menors per a la realització de visites que s’efectuaran fora del centre.

2.- Tutelar les visites que tinguen lloc en el PTF quan així ho establisca una resolució judicial o administrativa”.

La necessitat de la seua creació a Llíria rau en el creixent nombre de crisis familiars en les quals el progenitors són incapaços de regular les entregues dels fills per a garantir el contacte d´ambdos progenitors amb ells, el que genera una nombrosa litigiositat, despesa en atenció dels forces i cossos de seguretat i estrés en els progenitors, els parents i, sobretot, en els xiquets.

Segons Garcia, el servei que presta el PTF es gratuït (art. 20 Llei 16/2008) i està format per un equip mínim format per: un lletrat/da, que serà qui coordine el PTF, un psicòleg i un auxiliar administratiu. L’equip tècnic podrà completar-se amb les figures d’un treballador social i/o, Educació Social (art. 6 Llei 16/2008). La creació d´un PTF es regula a l´art. 31 de la Llei 16/2008 i s´autoritza per la Conselleria competent de la Generalitat Valenciana.

Davant esta necessitat, Compromís ha proposat que l’Ajuntament de Llíria inste a la Conselleria competent en la matèria de PTF, a dotar pressupostàriament la creació i manteniment d´un PTF per al partit judicial de Llíria de cara als pressupostos de 2015.

La Coalició també proposa que per tal de facilitar esta implantació del PTF a Llíria, l´Ajuntament estudie la possibilitat de posar a disposició instal·lacions ja existents, com ara l´edifici multiusos, que per la proximitat amb els jutjats resultaria idoni com a ubicació del PTF de Llíria.