Garcia: “Els propietaris reclamen que es complisquen els acords per compensar l’IBI dels solars a canvi de ser utilitzats com aparcaments públics”.

aparcament lliriaLa propietat dels solars de la zona de “La Venta”, a l’eixida de Llíria cap Alcubles, s’ha cansat d’esperar falses promeses de l’equip de govern, que s’havia compromés a compensar el pagament de l’IBI urbana a tots els titulars de solars que actualment s’utilitzen des de fa un parell d’anys com aparcaments públics.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, esta proposta va ser presentada al Ple de Llíria pel grup municipal de Compromís i es va posar en marxa l’any 2012. L’objectiu era crear zones d’aparcament disuasòries a les entrades o exides de la localitat que donaren un servei a la trama comercial i feren més atractiva la visita i estacionament a les persones que venien d’altres localitats.

La iniciativa, que estava funcionant amb bons resultats, s’ha vist truncada per la inoperativitat i deixadesa de l’equip de govern, que en tot este temps, ha estat incapaç d’arribar a una solució administrativa que complira el compromís i l’expectativa dels propietaris del sòl, que no era altra que, ja que deixaven l’ús de la superfície dels seus solars per aparcaments públics, l’ajuntament els compensara del pagament de l’IBI d’eixes parcel·les. Cosa que no s’ha fet fins ara.