perruquersGarcia: “L’aplicació d’este impost ha suposat el tancament de 400 salons i 2.500 acomiadaments al País Valencià”.

Els perruquers alerten de tancaments com a conseqüència de la pujada de l’IVA del 8 al 21%. Un fet que ha suposat una dura garrotada per a este sector al País Valencià.

Compromís ha mantingut una reunió de treball amb els professionals de la perruqueria i la imatge personal, els quals han traslladat la seua preocupació pels efectes que ha produït este increment desmesurat sobre l’activitat que realitzen. De fet, des de la pujada, més de 400 salons han tancat i s’han acomiadat a unes 2.500 persones.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, esta situació també ha afectat els establiments de la localitat, algun dels quals ha hagut de tancar la porta, atès que no solament ha estat la pujada desproporcionada de l’IVA, sinó que la pujada d’un element bàsic en este servei, com és la llum, ha suposat un increment de costos que difícilment han pogut assumir amb el manteniment de preus de cara a l’usuari.

Garcia apunta que, l’afany recaptador del Govern de Rajoy ha estat un fracàs, ja que no solament ha produït unes pèrdues en el sector que han finalitzat amb el tancament d’establiments, sinó que a més s’ha recaptat molt menys que abans amb el tipus d’IVA reduït. Fet que avala la tesi de l’Associació de perruqueries i imatge personal sobre l’increment de tancaments de locals que s’estima per este 2014.

Esta lamentable situació ha fet que renaixquen les perruqueries clandestines i tinga més auge l’economia submergida. Per la qual cosa, els professionals que seguixen tributant a la hisenda pública, cada dia els resulta més difícil sobreviure amb una competència deslleial que va en alça i que s’agreuja amb la crisi.

Davant això, Compromís demanarà a través dels municipis, com en el cas de Llíria, que el Govern rectifique i contemple una excepcionalitat en l’aplicació de l’IVA al sector dels professionals de Perruqueria i Imatge Personal, fixant-ho en el tipus reduït del 10%.