Spain2014_FIBA_Basketball_World_Cup_logoMurgui: “Llíria ha sigut un referent del bàsquet nacional i, encara que València no siga seu del proper Mundial, seria de gran interés que a la nostra ciutat se celebrara un partit internacional, encara que fóra de caràcter amistós”.

La XVII edició del Campionat Mundial de Bàsquet, MundoBasket 2014, se celebrarà arreu de l’estat espanyol del 30 d’agost al 14 de setembre d’este any.

Amb motiu d’este esdeveniment esportiu i tenint en compte la repercussió i tradició que al nostre poble ha existit i existeix al voltant d’este esport, des de Compromís per Llíria proposem que l’Ajuntament edetà comence els tràmits necessaris per gestionar a les autoritats esportives o la Federació de Bàsquet, la celebració d’un dels partits amistosos al nostre Pavelló Pla de L’Arc. Cal recordar que a la localitat de Llíria, en este pavelló poliesportiu, ja s’han celebrat finals de bàsquet de primer ordre com la “Final Four”.

El CEB Llíria ha estat tot un referent estatal del bàsquet i durant els seus prop de 70 anys d’història ha portat el nom de la nostra ciutat per tot de l’Estat Espanyol. I tenint en compte la gran afició que existix en la població cap a este esport, la celebració d’este esdeveniment seria de gran interés, a més de suposar una repercussió considerable a nivell turístic i econòmic.

La regidora de Compromís, Vallivana Murgui Ortega, farà esta proposta en la Comissió d’Esports Municipal, perquè les autoritats locals inicien els tràmits o gestions que puguen fer realitat este esdeveniment en una de les ciutats que ha sigut bressol de la cistella i de grans jugadors del món del bàsquet com Nacho Rodilla i entrenadors com Isma Cantó.