placonjuntGarcía: “Dels 106 contractes previstos i els 119.250 € inicialment aprovats entre les tres administracions participants, sols s’ha contractat 1 persona amb una despesa de 1.125€”.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, el Pla conjunt de les administracions públiques valencianes, en què participava l’ajuntament de Llíria, la Diputació i la Generalitat ha sigut un complet fiasco, ja que no ha pogut contractar ni a l’1% del que estava previst.

Este Pla d’Ocupació, anunciat a bombo i platerets pel President de la Generalitat, ha sigut més virtual que real, dels 106 contractes previstos per a Llíria i una dotació econòmica de prop de 120.000 euros, l’ajuntament sols ha pogut materialitzar 1 contracte i justificar una despesa de 1.125 €, que és l’assignació mínima per contracte realitzat.

Segons García, l’escassa participació de les empreses i comerços es deu entre altres raons, a la feblesa de la demanda interna del consum a València i, per tant, a la poca capacitat de contractar a treballadors per un període mínim de 3 mesos que marcaven les bases.

A més, apunta el portaveu de Compromís, una part de l’aportació l’ha de fer la Generalitat, la qual està endarrerint-se més de dos anys de mitjana en satisfer les obligacions amb les corporacions locals, cosa que encara ha generat més desconfiança, ja que els empresaris no es fien del Consell presidit pel President Fabra.

En el cas concret de Llíria, amb unes empreses molt determinades i localitzades que sí que han fet contractes en esta època de l’any i que complirien les condicions de les bases, ha faltat una implicació política del govern municipal del PP, amb la finalitat de donar a conèixer este Pla d’Ocupació i així poder estalviar costos a estes empreses i incrementar les contractacions d’aturats de Llíria que continuen en la desorbitada xifra de 3.000 persones.

Per a Compromís, esta és la visualització d’una mala gestió municipal i d’un govern esgotat que, tot i tenir els diners i l’oportunitat de generar ocupació a la ciutat, ha sigut incapaç d’implicar al teixit empresarial i difondre una línia d’ajudes que haguera servit per a traure durant 3 mesos a més de 100 persones de les llistes de d’atur.