muralla_pont_vidre_lliriaGarcía: “La proposta de Compromís s’executarà en un termini no superior a 6 mesos i estarà dotada d’una partida de 100 mil euros”.

Compromís va proposar al Ple de setembre una intervenció urgent i immediata que assegurara i consolidara les restes musulmanes i l’estructura de la torre i muralla que hi ha en la zona del Pont del Vidre, actuació encaminada a evitar que es produïren enfonsaments i enderrocaments d’esta muralla que pogueren afectar a les vivendes particulars que hi ha adossades a la mateixa.

Segons el portaveu de Compromís, Paco García Latorre, esta proposta es materialitzarà en breu a través d’una ajuda que l’ajuntament de Llíria ha sol·licitat i que ha atorgat la Diputació de València, dintre del seu “Pla d’Actuacions Programades (PAP)” per a 2013. Les obres estaran dotades amb una partida de 100 mil euros i tindran que ser executades en un termini no superior a 6 mesos (és a dir, a finals d’abril, principi de maig de 2014).

Per a García, esta ajuda significa una molt bona notícia per al veïns de la Vila Vella dels carrers Joan d’Àustria i San Joan de Mata, que veuran com, després de 10 anys paralitzada la 2ª Fase del Pont del Vidre, es reprendran les obres. Les quals serviran un principi per a consolidar i assegurar la part de la muralla i el seu entorn que actualment es troben en perill d’enfonsament.

El grup de Compromís va reclamar esta intervenció urgent al Ple de setembre d’enguany, ja que eren continuades les demandes veïnals i la inactivitat municipal en quant a l’execució de les obres d’urbanització d’esta zona de la localitat, una barriada declarada Bé d’Interés Cultural i enmarcarda dintre del Pla Especial de Protecció i Rehabilitació per a la Vila Vella de Llíria (PEPRI).

Estes obres, que hauria d’haver executat la Generalitat a través de l’IVVSA (Institut Valencià de la Vivenda) eren molt esperades pels veïns i han tardat massa temps en veure la llum, ja que primer ha desaparegut i el Consell ha tancat l’IVVSA que s’han dut a terme.

El portaveu de Compromís es congratula que esta primera intervenció es faça amb celeritat i es puguen eliminar els perills que assotaven l’estructura d’este patrimoni històric local, al temps que continua reclamant al Govern local i també al de la Generalitat que es doten els fons suficients per tal de poder concloure el projecte de rehabilitació de la zona en la seu totalitat, tal i com contempla el PEPRI.