El portaveu comarcal de Compromís, Paco García, reclama una major implicació econòmica de l’Estat cap a les comarques de l’interior valencianes.

pgeEl portaveu comarcal de Compromís, Paco García Latorre, ha assegurat que “els Pressuposts Generals de l’Estat (PGE) per 2014 tornen a deixar oblidats nombrosos projectes estratègics per a la comarca del Camp de Túria i la Serrania”.

García ha destacat que “en estos pressuposts no es contemplen actuacions tan necessàries com: la finalització de la CV-35 amb l’A-3 des de Benaguasil a Xest, un eix viari que vertebraria el segon cinturó metropolità i dinamitzaria l’activitat industrial a la zona, s’ha tornat a deixar en sec les partides per a millora de sistemes de reg del Canal Principal, no es contempla cap partida pressupostària per a la finalització de la línia de metro entre Riba-roja i València, ni tampoc per millorar les freqüències i temps de recorregut en la Línia 1. Així com tampoc s’ha destinat ni un euro en els fons de compensació territorial per a la finalització i posada en funcionament de l’Extensió Hospitalària de l’Arnau de Vilanova a Llíria”.

Igualment, apunta García, l’Estat ha decidit retallar en sistemes de depuració i canalització d’aigües residuals, fet que impedirà que les nombroses zones residencials d’urbanitzacions que existeixen en el Camp de Túria puguen comptar amb depuradores i noves xarxes d’evacuació d’aigües residuals.

Des de Compromís també ressalten l’abandonament fet pel Govern de Rajoy en la reforestació i recuperació de les zones afectades pels catastròfics incendis ocorreguts l’any 2012 a Andilla, Chililla, Villar del Arzobispo i Llíria, ja que no s’ha previst cap partida per a la recuperació de les zones afectades.

Un altre element que ha quedat oblidat per l’executiu popular, apunta García, és el manteniment i continuació de les actuacions al Parc Fluvial del Túria, entre Pedralba i Quart de Poblet, projecte iniciat en 2008 i que estava destinat a recuperar i consolidar una zona d’alt valor ecològic de Riu Túria i ordenar i potenciar el seu ús, establint un corredor biològic per integrar la conservació, protecció i equilibri dins del marc de desenvolupament sostenible, i fent-ho compatible les necessitats d’usos de l’aigua i del sòl.

Davant això, el grup de Compromís a través del diputat valencià al Congrés, Joan Baldoví, presentarà diverses esmenes per reivindicar aquests i altres projectes estratègics per a aquestes comarques de l’interior, les quals han estat abandonades pels comptes presentats pel PP per a 2014.