Obres-Alts-Mercat3_miniTreballadors municipals realitzen la seua faena al costat d’una zona d’obres plena d’enderrocs, material elèctric i soroll incessant mentre es remodela novament l’ajuntament.

L’edifici municipal de l’ajuntament en els “Alts del Mercat” està en obres. Totalment pres per obrers i instal·ladors de llum i aire condicionat.

Segons la regidora de Compromís, Inma Riera Lloret, el soroll en l’edifici esborrona, és ensordidor, colps per tot arreu, el sostre sembla que et caurà al damunt, mire cap amunt i veig cables solts i també a terra, una situació que sembla prou perillosa per a ser un lloc habitual de treball en una administració. Però, al final d’un corredor, sorprenentment es veu un grup de treballadors públics de feina. Els quals han de travessar tota esta zona d’obres i conviure amb muntanyes de caixes amuntegades i de sorolls diàriament.

S’està fent una nova remodelació de l’àrea d’urbanisme, una inversió que supera els 125 mil euros, per a un edifici que fa no menys d’una dècada va ser remodelat en la seua integritat. Una inversió que el Grup de Compromís va denunciar que era innecessària i improductiva, perquè ni es va aconseguir molt més espai, ni es pretén solucionar el tema de l’estalvi energètic, ja que els finestrals no es canvien, que és per on més es perd calor i aire condicionat. Solament és una obra per a lluïment personal.

Per a Riera, el que sí que s’ha aconseguit es deixar un grup de treballadors de l’Àrea d’Intervenció i Tresoreria en unes condicions pèssimes de treball, incomplint qualsevol norma de seguretat i salut. I deixant-los abandonats en un racó de tot un edifici en obres. Mentre que la resta de treballadors d’urbanisme sí que han sigut traslladats temporalment a l’edifici de Ca la Vila.

Des de Compromís es lamenta esta manca de previsió i poca cura en el manteniment de les condiciona laborals dels treballadors, ja que l’ajuntament disposa actualment d’altres edificis públics buits (com l’antiga oficina de Rehabilitació Vivenda) on poder traslladar-los temporalment i evitar perills durant l’execució d’estes obres en els Alts del Mercat.

Una volta més, l’equip de govern del PP demostra la seua inoperativitat i manca de coordinació a l’hora de gestionar els recursos públics de tots els ciutadans de Llíria i una negligent actuació en deixar treballadors en una zona plena d’obres.