acampadaPonce: “L’austericidi pressupostari del Consell està destruint molta economia local basada en el turisme rural de l’interior de la Comunitat”.

Segons el diputat de Compromís, Juan Ponce, les retallades en la partida pressupostària destinada als monts de titularitat pública ha comportat que per part de la Generalitat Valenciana se suprimisquem les zones d’acampada.

Recentment, les oficines PROP han cancel·lat la tramitació de tots els permisos per poder realitzar l’activitat d’acampada en 25 zones habilitades en el territori valencià, un fet que afecta i molt a les economies de les localitats de l’interior. On moltes d’elles basen part de la seua activitat econòmica en el turisme rural.

Una de les comarques que es veurà afectada en gran mesura serà la dels Serrans i Racó d’Ademus, on es troba un 25% de les zones d’acampada, cocretamernt les de Jórgola (Domeño); Fuente Muñoz (Benagéber), El Molinillo (Titauas); Fuentes del Ladrón (Higueruelas); Fuente de Don Guillén i Embase de Buseo (Chera).

Els municipis d’esta comarca de l’interior es veuran perjudicats per l’austericidi que el Consell està aplicant al pressupost destinat al manteniment i neteja de les zones d’acampada i enclaus de turisme rural. Un fet que perjudicarà tant el turisme rural propi, com el que prové d’altres territoris, ja que en temps de crisi molts ciutadans han trobat en l’acampada una alternativa a l’oci i l’esplai amb un cost més assequible.

Per a Ponce, esta situació és l’antesala d’una privatització del mont públic i d’estes instal·lacions públiques de les que actualment es pot gaudir sense tindre que pagar cap peatge a cap empresa.

Així mateix, amb l’anul·lació de l’ERE de VARERSA, on hi havia personal que es dedicaven a realitzar estes tasques de manteniment i neteja, no hi ha cap excusa per a readmetre al personal i destinar-lo a estes escomeses.

Davant esta situació, el diputat ecologista, a través del Grup Parlamentari de Compromís ha instat a la conselleria d’Infraestructures i Medi Ambient a restituir les brigades de personal destinat al manteniment de les 25 zones d’acampada situades en mont públic ubicades en les tres províncies valencianes i així poder restablir les concessions de permisos d’acampada.