stopDesahucios-1Vallivana Murgui: “Es proposa fer un protocol d’actuació en cas de desnonaments que coordine a l’administració de justícia i les entitats locals amb compromisos clars d’intervenció i col·laboració”.

Segons la regidora de Compromís, Vallivana Murgui Ortega, estem vivint un moment on moltes persones es troben immerses en procediments d’execució hipotecària de la seua vivenda i que van a ser desnonades, amb les conseqüències que això comporta: el risc d’exclusió social i en alguns casos la presa de mesures extremes i sense retorn. (proposta presentada).

Des de les institucions i poders públics, apunta la regidora ecosocialista, no podem permetre que això continue ocorrent, no podem ni tan sols plantejar-nos romandre un dia més sense aplicar solucions polítiques, judicials i socials de les quals la ciutadania en traga profit.

Alguna cosa està fallant en el sistema quan són milers els ciutadans i ciutadanes que han sortit al carrer demanant una llei hipotecaria més justa, una dació en pagament retroactiva i altres mesures lligades amb l’habitatge que nosaltres ja hem defès en les diferents institucions escaients.

És necessari adoptar mesures amb la finalitat de minimitzar l’impacte que estes execucions en cas de desnonaments poden causar sobre les persones afectades.

Per a Murgui, els ajuntament, i més concretament el serveis socials dels mateixos, a sovint són el servei més proper al ciutadà, i com a tal poden estar preparats per tal de poder dur a terme un Pla d’Intervenció Familiar front d’una situació límit i assessorar les famílies i usuaris davant la imminent perduda de l’habitatge, aplicar mesures de correcció i fins i tot evitar que la família desnonada es quede al carrer al poder derivar als i les ciutadanes afectades cap a altres recursos (lloguers socials, mediació hipotecaria, ajudes d’emergència, etc). En fi, són els serveis socials municipals els que millor coneixen les característiques de la localitat i són també sabedors dels recursos dels quals es disposa al municipi i com accedir-hi. De comptar amb ells, molts drames socials podrien estalviar-se, si més no, atenuar-ne.

Per tot això, el grup Municipal de Compromís per Llíria ha proposat instar a la Consell que, junt a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), es procedisca a establir un Conveni marc de col·laboració amb el Consell General del Poder Judicial i el Tribunal Superior de la Comunitat Valenciana per a la detecció i ajuda de persones en situació d’especial vulnerabilitat o de risc d’exclusió social quan estiguen immerses en llançaments judicials i l’adopció de mesures de caràcter social.

http://compromisperlliria.blogspot.com.es/