talapinsSantMiquelLa companyia està fet unes tales desmesurades més pròpies d’un tallafoc que d’uns treballs de manteniment i neteja de ramatge.

L’empresa Iberdrola està destrossant el mont de Sant Miquel amb la tala indiscriminada de pins en el tram que recorren les línies aèries de conducció elèctrica. De fet ja han tallat de soca-rel més d’un centenar de pins de la lloma de Sant Miquel, un fet que res té a veure en les tasques de manteniment i retallada de ramatge per a les quals ha rebut autorització.

Segons la normativa actual, l’empresa ha de garantir la seguretat de la massa arbòria i vegetació que hi ha sota les conducció elèctriques. És recomanable la utilització de millors sistemes de seguretat en les línies abans de fer tales indiscriminades com les que la companyia està executant en els boscos que envolten els cims de Sant Miquel i Santa Bàrbara.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, no és de rebut que l’única opció que està utilitzant l’empresa siga la tala sense control, i que amb l’entrega de 3 plançons de pi per cada tallat tinga resolt l’expedient. Esta destrossa mediambiental es podria evitar si en lloc de talar, l’empresa començarà a protegir les línies aèries amb els nous sistemes que eviten accidents, o bé, fer el soterrament d’este tram que passa per una zona protegida i emblemàtica per als veïns de Llíria com és el mont de Sant Miquel i Santa Bàrbara.

Per al portaveu de Compromís, els treballs estan sent molt agressius i no compten amb cap supervisió municipal. En el lloc on estan fent les tales sols estan els operaris de l’empresa elèctrica i no hi ha cap tècnic o personal del consistori comprovant el compliment de les llicències que s’hagen pogut atorgar.

Compromís reclamarà demà en la Comissió d’Urbanisme i Medi Ambient que es paralitzen les tales i es busquen altres opcions menys dolentes per al bosc que passen primerament per una millora en els sistemes de seguretat de la xarxa i en últim cas, que sols s’actue sobre el ramatge que incidisca directament sobre les línies i no es passe directament a la tala indiscriminada, ja que amb els treballs que estan desenvolupant-se el resultat final és la destrucció d’una massa arbòria de difícil recuperació i que està creant un malestar entre els ciutadans de la localitat.

http://compromisperlliria.blogspot.com.es/