seguridadcamposLlíria està patint un augment considerable de robatoris en masies, magatzems, sistemes de reg i camps que està causant quantioses pèrdues als llauradors.

El sector agrícola valencià sempre ha estat un sector potent, generador de riquesa i de treball, però els baixos preus, la falta d’ajuda de les administracions públiques i la delinqüència, han fet que el camp valencià cada vegada compte amb menys explotacions, menys treballadors i que, a més, siga molt insegur (Proposta de dictamen per millorar la seguretat del camp valencià).

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, la inseguretat en el camp ha patit un augment exponencial els darrers anys, és així que les associacions agràries han quantificat en un 20% el robatoris que s’han vist incrementats en el darrer trimestre de 2013 respecte del mateix de l’any anterior. La situació ha degenerat en tràgics enfrontaments on fins i tot li ha costat la vida a un vigilant d’un camp de tarongers en la localitat veïna de Xest (en la comarca de la Foia de Bunyol).

A Llíria, la sostracció de material de reg, comptadors d’aigua del punts de reg localitzat, maquinària i aparells agrícoles, entrada en pous per a sostraure coure i els actes tant vandàlics com de robatoris de productes del camp han anat en augment. Sent un element que està ocasionat grans pèrdues quantioses en les malmeses economies dels treballadors del camp.

Segons García, les policies locals estan fent un gran esforç en mantindre la seguretat en els termes municipals, però, els agents que es destinen per part dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat són mínims i no abasten els municipis de l’interior que no compten amb Cossos de Policia Local.

A més, des de compromís es reclama que la Policia Autonòmica incidisca més en el control de les activitats relacionades amb els productes del camp i dels seus derivats, sobretot en el que fa a la receptació il•lícita de productes provinents de fets delictius.

Per això, des de la Coalició es reclama al Govern d’Espanya augmentar el nombre d’agents de la Guàrdia Civil a les zones agrícoles del territori valencià perquè compleixin amb la labors de vigilància del camp, alhora que des de la Conselleria de Governació es controlen amb major contundència les activitats que poden fer de receptadores de productes de caràcter delictiu.

http://compromisperlliria.blogspot.com.es/