El grup municipal de Compromís per Bétera va proposar en el ple del dia 3 d’abril la posada en marxa d’un Pla de Dinamització Turística que servisca, alhora, per donar a conèixer la varietat i riquesa del nostre patrimoni arqueològic i per crear ocupació.

Sense anar més lluny, la setmana passada diversos mitjans de comunicació informaren que s’havia concedit un premi als arquitectes que restauraren la Torre Bufilla. Es tracta d’una obra lloada per tothom, amb uns resultats excel.lents i que s’ha fet, gràcies al “Pla E” amb un cost mínim. Caldria sumar, a més, l’entorn de la pròpia torre, les Termes Romanes i el Tòs Pelat. Al remat, un conjunt de molt d’interès si s’explota de forma adequada. Per això la proposta de Compromís de redactar un Pla de Dinamització Turística.

Un pla d’aquestes característiques comporta beneficis econòmics directes, a més de l’aportació que es pot fer des de l’Ajuntament per reduir l’atur; en particular, l’atur juvenil, que al País Valencià és un dels més alts de l’Estat.

La segona part de la proposat fou que la gestió de tots els serveis que puguen desenvolupar-se al Pla siguen per gestió directa, és a dir, que siga el propi ajuntament qui gestione el servei i no una empresa privada.

La regidora de Turisme, Victòria Cremades, ja havia afirmat en una ocasió, a propòsit de la possible col·locació d’un museu etnològic al poble, que l’equip de Govern es plantejaria la gestió indirecta (una empresa privada que portaria els seus treballadors/es) com a model de gestió del servei. Compromís estaria sempre en contra d’aquesta possibilitat. La privatització de la gestió dels serveis és més cara i pitjor. El control directe per part de l’ajuntament és una garantia d’estalvi, de més i millor ocupació i de major control i qualitat del servei; ho vàrem defendre en el tema de l’aigua i ho seguirem fent en futures situacions on es torne a parlar de privatitzacions. En aquests sentit, en el darrer ple municipal, Compromís va demanar que els treballs que s’incloguen en el Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) per a la millora de l’accessibilitat d’una sèrie de carrers del nucli urbà, els facen treballadors dependents de l’Ajuntament i no d’empreses externes.

http://compromisperbetera.blogspot.com.es/