L’inici del ple de setembre va ser calmat. Això sí, vam haver d’escoltar com J.M. Romero, regidor de Serveis Socials, deia que “la gent que declara 0 € d’ingressos, però paga una hipoteca o un lloguer és perquè treballa en B”.

Més endavant el PP de La Pobla va presentar i aprovar una moció contra la proposta d’EUPV per prohibir els bous al carrer. En esta moció el PP féu una exposició de motius on defensava “els bous al carrer, la senyera coronada i l’actual himne com a senyes d’identitat valencianes”, i es va posicionar en contra d’una Proposició no de Llei (PNL) que ni tan sols s’ha presentat.

El nostre portaveu, J.V. Garcia, va criticar durament que el PP només presenta “mocions amb les quals buscar crispació i no un consens per millorar la vida dels poblans quan, a més, és un partit ple de corruptes que no s’ha preocupat de defensar el poble valencià durant el seu govern”.

Diversos membres del PP increparen Josep Vicent, fins i tot l’alcaldessa, arribà a dir-li: “tinc sort de no creuar-me pel carrer amb tu”. Però, a més a més, l’alcaldessa es va dirigir al públic per acusar els regidors que s’abstenien de ser “ni xixa ni llimonà”, tractant de manipular el vot per donar a entendre que el PP és l’únic partit defensor de les “senyes d’identitat valencianes”. La moció va ser aprovada pels vots a favor del PP, l’abstenció de Compromís, PSPV-PSOE i CUPO i el vot en contra d’EU.

La següent i última moció va ser la presentada per Compromís, on defensà una actuació contra el vet rus als productes agrícoles procedents de la UE, degut al seu greu efecte sobre l’agricultura valenciana. Va ser aprovada amb els vots de tots els grups, excepte l’abstenció d’EU. Amb esta moció deixàvem clar que les ajudes de la Comissió Europea i el Ministeri d’Agricultura són insuficients.

Els acords que recollia la nostra moció reclamaven millors ajudes per pal·liar els danys causats pel vet rus i, a més, instar el Govern Central a què realitze les accions oportunes amb la UE perquè es contemplen les ajudes a estos cítrics. A més a més tractar d’establir la preferència europea en l’adquisició dels productes agraris front a l’actitud de països tercers i exigir a la Unió Europea que intensifique i reordene les polítiques destinades a la busca i apertura de nous mercats i a la conservació dels actuals. I darrerament instar a l’actual executiu valencià que cree una mesa de seguiment del conflicte derivat del vet rus.