El fracàs educatiu del PP a Llíria s’evidencia amb un cartell, penjat fa més de 7 anys a la zona de Mura, que publicita un IES nou, i amb els dos col·legis públics sense construir i amb barracots.

Comença un curs escolar nou i pel que fa a les infraestructures educatives a Llíria tot continua igual. Amb un IES (El Camp de Túria) amb més de 30 anys, amb aules prefabricades (barracots), obsolet i deteriorat pel pas del temps i la massificació d’alumnat. No sols de l’Educació Secundària i Batxillerats, sinó que també pel doble torn de vesprades de l’Escola Oficial d’Idiomes.

Igual que el col·les públics, tot i prometre l’ampliació d’un (el Col·legi Sant Miquel) i la construcció de nou de l’altre (el Col·legi Sant Vicent). Tots dos continuen prestant dignament com poden la seua funció educativa malgrat les mentides i els enganys del PP al front del Govern.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, s’inicia un nou curs escolar en què el PP haurà estat 12 anys al front del consistori edetà i 20 anys al capdavant de la Generalitat, sent incapaços de construir cap col·legi nou a Llíria. Tot i ser una demanda a crits des de la Comunitat Educativa i els grups de l’oposició. Al final, un fracàs estrepitós que demostra la poca capacitat i pes polític que l’executiu local ha mantés front una Generalitat malbaratadora que ha acabat en la ruïna en mans de la dreta valenciana.

La publicitat enganyosa i el balafiament dels recursos públics que ha practicat el Consell de Camps i ara el de Fabra, ha deixat els alumnes de Llíria un curs més sense uns col·legis o Institut de Camp de Túria on cursar els seus estudis en condicions. Havent de passar fred i calor en barracots per culpa d’uns mals gestors. Una vegada perquè no pagaven el gasoil, i un altra perquè no destinaven els diners on tocava. Tal i com va denunciar Compromís davant la UE en el possible frau de les subvencions destinades a construir i rehabilitar centres escolars.

Llíria, apunta Garcia, ha sigut una de les poques poblacions del Camp de Túria que no han comptat amb la construcció de cap col·legi públic nou, mentre que poblacions com Benissanó, La Pobla Vallbona, Riba-roja, L’Eliana, Serra, Vilamarxant, entre d’altres, amb major o menor població, han gaudit de noves instal·lacions. Per això, des de Compromís es continuarà reivindicant i treballant per aconseguir que esta mala gestió del PP es puga revertir i els nostres estudiants puguen gaudir d’una educació pública, digna, de qualitat i en valencià.

Igualment, este inici de curs ve marcat per noves retallades en material escolar, beques de menjador i transport d’escolars, fent més difícil si cap l’entrada al col·le de milers i milers de famílies amb greus dificultats econòmiques.