lliria moveLes assemblees locals de les dues formacions donen llum verda a fer una coordinació d’acció política i social a Llíria de cara a les municipals i autonòmiques de 2015.

Les direccions de les dos formacions locals han culminat estos dies, a través de les respectives assemblees, l’acord per formalitzar una confluència electoral a nivell local de cara a les eleccions de 2015.

La bona sintonia en les propostes adreçades al ple de l’ajuntament en multitud d’iniciatives i la defensa dels interessos dels ciutadans i propietaris de Llíria front l’urbanicidi feroç aplicat pel Govern del PP local, tant al nucli urbà com a les urbanitzacions, són elements que, entre d’altres raons, han conduït a fer fructificar un acord a nivell local per establir una unitat d’acció electoral que permeta un canvi de rumb en la política edetana.

Per a la portaveu de Compromís per Llíria, Inma Riera Lloret “la pluralitat, el consens i la suma són dos elements que caracteritzen la política de proximitat, integració i participació que des de Compromís s’ha vingut defensant els darrers anys. Elements que amb este acord de col·laboració seran de gran utilitat per continuar servint i oferint una alternativa de futur als ciutadans de Llíria”.

Riera apunta que este acord ajudarà a multiplicar la capacitat d’acció i proposta política municipal encaminada a ajudar als ciutadans de la localitat, amb l’objectiu d’oferir un projecte de ciutat il·lusionat, que siga capaç de posar en marxa dinàmiques generadores d’ocupació i mantinga el paràmetres de benestar que el PP està arravatant amb retallades i un austericidi desmesurat.

Per a Elena Jiménez, Secretària General de MOVE, esta confluència és necessària perquè tots els ciutadans de Llíria es vegen representats en el Ple municipal. També és una manera d’acabar amb el separatisme casc urbà / urbanitzacions que tant promou l’equip de govern actual del PP.

Les nostres reivindicacions sempre han estat clares. Si volem aconseguir un urbanisme lògic i sostenible, una qualitat de vida digna per a totes les persones, és hora de centrar-nos en el que ens uneix i no en el que ens divideix. Col·laborant amb la Coalició Compromís, tenim el gran avantatge de conservar la nostra identitat, doncs no hi ha una disciplina de partit com puga haver-la en el PP o en el PSOE, on tots han de votar a una. Alhora que compartim els nostres recursos i experiències en tots els àmbits de la vida local”.

Europees 2014

Ambdues formacions han acordat iniciar este procés de confluència i col·laboració en la pròxima campanya d’eleccions al Parlament Europeu, amb una participació conjunta en la programació d’actes i accions que permeten situar una veu valenciana i de regeneració democràtica en una institució presa i dirigida els darrers anys per les polítiques econòmiques neo conservadores que estan ofegant als països del Sud d’Europa.