cv35Els llauradors de les parcel·les afectades porten 8 anys sense cobrar una expropiació que suma una indemnització propera al milió d’euros.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, després de 8 anys des que començaren les expropiacions per a la construcció de la l’autovia CV-35 (en 2005), els propietaris de parcel·les afectades pel seu traçat encara seguixen sense cobrar el just preu que el Jurat d’Expropiació Forçosa va fallar pels terrenys l’any 2008.

Actualment, el deute amb els propietaris ronda el milió d’euros, uns 661.000 euros més els interessos de demora que podrien suposar uns altres 230.000 euros més.

El grup de Compromís creu inadmissible que l’administració es quede de braços creuats davant un incompliment flagrant per part de la concessionària de la CV-35, ja que un dels requisits que recollia el contracte de construcció, gestió i explotació era que la UTE de l’autovia del Túria es fera càrrec del pagament als propietaris afectats per les expropiacions, han passat 8 anys i encara està pendent.

Per a García, açò pot ser un motiu d’incompliment de contracte, que en no fer-se efectiu, hauria de ser la Generalitat qui assumira la despesa de manera subsidiària. Per tant, el Grup de Compromís ha presentat una proposta al Ple de Llíria, municipi afectat per les expropiacions d’esta infraestructura viària de Camp de Túria, per a instar a la Conselleria d’Infraestructures a fer una revisió del contracte de concessió i instar a la UTE concessionària de l’Autovia del Túria a fer efectius els pagaments als propietaris de parcel·les afectades per l’expropiació segons el que ha fallat el Jurat d’Expropiació Forçosa en 2008, amb els interessos de demora que se’n deriven.

Compromís recorda que esta autovia, que es gestiona amb el model de “peatge en l’ombra” que va imposar el PP, és un niu de problemes i incompliments, els quals ja es varen patir en la seu execució que va ser interminable i insofrible. Per a després, deixar-la sense llum, amb els centenars de fanals que hi ha plantats des de l’eixida de València fins a La Pobla de Vallbona. I ara, tot i cobrar un cànon per l’explotació, ha deixat penjats a molts llauradors de la comarca que, tot i recórrer davant els tribunals els preus ridículs que es volien pagar per l’ocupació dels terrenys, encara no han vist ni un cèntim.