aumentosS’acosta l’any 2015 i a l’Ajuntament de La Pobla s’ha d’aprovar un nou pressupost. Cal tindre les idees clares especialment als ingressos, que són bàsicament els impostos que paguem entre tots.

La partida d’ingressos més alta de l’Ajuntament de La Pobla és l’IBI. El 2014 s’ha pressupostat en 5,6 milions d’euros, que son 700.000 € més que l’any anterior. Este increment en la recaptació és degut a la revisió cadastral i a què el PP de La Pobla no ha tractat d’evitar eixe augment.

Compromís acordà que l’IBI no pujaria. El PP només volia aplicar-lo a les propietats que són domicili habitual del titular i que, a més, per al 2015 assegurà que este impost sobre els béns immobles no pujaria per a cap de les propietats de La Pobla.

El que s’ha fet des de l’Ajuntament ha sigut aplicar una subvenció del 12% a tots els domicilis habituals, per això hi ha gent que no li puja i d’altres que els puja un poc. Però la realitat és que hi ha prou errades, cal que tots els veïns repassen si els ha pujat l’IBI en el domicili habitual. Si ho ha fet significativament demanen la correcció de l’errada a l’Ajuntament.

Des de Compromís creiem que mentre dure la situació actual, manca d’ingressos a les famílies, atur i precarietat laboral, no es poden augmentar els impostos als poblans.