Garcia: “L’acord obliga a convidar en els PNSP o contractes menors a tots els tècnics locals o amb despatx a Llíria i no arbitràriament, a qui el regidor de torn decidisca”.

El grup de Compromís va presentar l’any 2011 una proposta al ple de l’Ajuntament en què es demanava el compromís municipal de convidar en els Procediments Negociats Sense Publicitat (PNSP) o en Contractes Menors a tots/tes els tècnics i professionals de Llíria o que tingueren despatx a la localitat.

tecnicsEsta proposa va ser aprovada per unanimitat, i en ella, l’acord era clar, “convidar a tots el tècnics i professionals”, sense excepció. Creant una borsa per què es fera una rotació de tots.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, “en les últimes contractacions fetes per l’equip de Govern del PP mitjançant el sistema de PNSP o contractacions menors, s’ha vulnerat este acord municipal i s’està fent de manera arbitrària, convidant sols els tècnics o professionals que la regidoria de torn vol, deixant fora a molts professionals que també podrien optar a este tipus de contractacions”.

Este fet que ha generat malestar entre alguns tècnics que formen part de l’Associació de Tècnics de Llíria, que veuen com la poca contractació que genera l’Ajuntament no és ofertada als especialistes del ram, tal i com va ser acordat en el Ple Municipal.

Compromís reclama al Govern Local del PP que no siga sectari i que aplique allò que es va aprovar, sense restriccions, ja que del contrari està privant a personal qualificat i que manté la seua activitat professional a Llíria a no poder optar a este tipus de contractacions, que tot i ser de menor quantia, sempre venen bé en temps de crisi.

Segons Garcia, a Llíria comptem amb grans professionals tècnics, com són arquitectes superiors, arquitectes tècnics, enginyers tècnics industrials, enginyers superiors, enginyers de ponts i camins, topògrafs, agrònoms, forestals, especialistes en paisatgisme, patrimoni, medi ambient, restauració, etc.. que pràcticament poden optar a qualsevol tipus de contractació que requerisca el consistori.

El portaveu de Compromís demana una rectificació dels edils del PP, que complisquen amb allò que es va acordar i que no es faça cap tracte discriminatori a l’hora de fer invitacions en este tipus de procediments.