Policia-local-la-lineaEsta setmana, amb les festes locals de Llíria iniciades, solament hi havia una patrulla de Policia Local en el nucli urbà i el servei s’ha saldat amb detinguts i un agent ferit que actualmente està de baixa.

El Govern local del PP, desatenent les competències de seguretat, no ha previst cap reforçament policial per a les festes de la localitat. De fet, s’està funcionant sota mínims i amb patrulles incompletes. Això ha generat que esta setmana els agents de la Policia Local de Llíria s’hagen vist desbordats per pallisses multitudinàries i batalles campals amb desenes de joves (algun dels quals portaven arma blanca), per l’atenció de queixes veïnals, així com realitzant identificacions i persecucions de persones embriagues, alguna de les quals anaven conduint presumptament sota els efectes de l’alcohol i les drogues. Una d’estes persecucions va finalitzar amb dues detencions.

De fet, apunta el portaveu de Compromís, Paco García Latorre, estes detencions van deixar de manifest la precarietat d’efectius policials, ja que la patrulla que va fer la detenció no va comptar amb cap reforçament de patrulla en el nucli urbà, fet que va provocar un atac virulent i agressiu per part dels detinguts contra els agents i que es va saldar amb un policia ferit (ara de baixa), així com destrosses en el cotxe patrulla (el detingut una vegada a l’interior del cotxe patrulla va destrossar una finestra a patades).

Per a García, “estos fets demostren la falta de previsió i deixadesa amb la qual actua el Govern Local del PP, ja que ha descuidat la dotació d’un dispositiu de seguretat en condicions per fer front a una congregació de milers de persones en actes festius locals i al mateix temps atendre la seguretat ciutadana rutinària del casc urbà. Tot i que estos esdeveniments festius se celebren anualment, tant als barris de Llíria com a les festes patronals.”

Convocatòria Junta Local de Seguretat

La Policia Local de Llíria se sent abandonada, ja que durant els mesos d’estiu, que és quan més persones hi ha a Llíria (unes 60 mil) no es cobrixen tots els serveis i es deixen patrulles incompletes o sota mínims. Com ha ocorregut esta setmana. Situació que ha denunciat en reiterades ocasions el grup de Compromís.

Des de Compromís s’insta a l’alcalde de la localitat a què convoque una Junta Local de Seguretat d’urgència, i si l’equip de Govern del PP és incapaç de poder prestar un servei de seguretat en condicions a les festes de la localitat que queden per realitzar, es recòrrega a demanar ajuda a la Guàrdia Civil o la Policia Autonòmica. Per què fets lamentables com els ocorreguts esta setmana no es tornen a produir així com tindre els suficients efectius per poder atendre’ls.