Fa vora un any que s’aprovà per ple per majoria, la moció presentada pels regidors de Compromís per posar en marxa un programa d’acompanyament escolar alternatiu a l’autobús municipal.

En un moment en què el transport municipal perillava per falta de pressupost, Compromís proposà encetar un projecte que des de fa anys es du a terme amb èxit en altres països i en altres municipis. Es tracta d’oferir als pares i mares, el servei de trasllat a peu dels xiquets a escola aprofitant, al mateix temps, per promoure hàbits de vida saludables, conèixer millor el terme municipal i fomentar la mobilitat sostenible, entre d’altres coses.

Els xiquets estan en tot moment acompanyats per monitors que els van recollint en diferents punts de trobada del trajecte. Els objectius queden prou ben explicats en el programa que l’Ajuntament ha encetat amb el nom d’ “ANEM: Ruta escolar segura” i que s’està promovent als centres escolars de La Pobla.

La iniciativa estava pensada, en principi, per a alumnes de primària que visquen a distàncies raonables dels centres escolars.

Amb un retard considerable per motius que no han quedat clars quan, en diferents ocasions, des de Compromís per La Pobla s’ha preguntat per l’estat del projecte, finalment s’ha iniciat l’experiència pilot.

Des del col·lectiu afirmen: “Hauríem agraït que se’ns haguera, si més no, informat de la imminent posada en marxa i de les rutes i particularitats amb las quals finalment el projecte arranca. Esperem que tinga bona acollida i que contribuïsca a què els nostres xiquets cresquen en valors, en salut i en estima vers el seu poble”.