sostenibilitatLa regidora del consistori de Llíria per Compromís, Vallivana Murgui i Ortega, ha proposat a l’Ajuntament que “inicie els tràmits per a integrar-se en el Pacte dels Alcaldes que impulsa la Unió Europea per a promoure la eficiència energètica i la lluita contra el cavi climàtic a l’àmbit local”.

Murgui ha recordat que “la majoria de les grans ciutats de l’estat espanyol han firmat este pacte, com és el cas de Castelló i València, igual que municipis amb menor població de les comarques valencianes”.

L’edil de joves de Compromís ha assenyalat que “este Pacte suposa a judici de la UE una experiència única per a mobilitzar els actors locals i regionals com un model excepcional de governança multinivell en l’escala europea destinat a aconseguir el compliment dels objectius de la UE en matèria de sostenibilitat energètica”.

“Per això des de la UE es dóna suport als esforços desplegats en l’àmbit local per a l’aplicació de polítiques energètiques sostenibles; de fet, els governs locals tenen una responsabilitat central en la mitigació dels efectes del canvi climàtic i més encara quan es valora que el 80% del consum d’energia i emissions de CO2 està associat amb l’activitat urbana”, ha destacat.

Vallivana Murgui ha apuntat també que “l’adhesió a este pacte que compta amb ajudes i inversions de la UE i amb facilitat de finançament a través del Banc Europeu d’Inversions servix per a portar endavant plans d’acció d’energia sostenible que impulsen activitats econòmiques i creació de llocs de treball de qualitat”.

“Es trata d’una oportunitat única per a lluitar contra l’èxode de talent i capital humà que s’està produint entre la joventut formada del nostre municipi que s’està veient obligada a emigrar davant la falta d’oportunitats laborals”, ha afegit.

La regidora de Compromís ha comentat que “cal posar l’agenda ambiental en primera línia de l’acció política per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania de Llíria”.