iberdrolaGarcia: ”L’empresa subministradora es convertix en jutge i part, sense donar opció als titulars del servei a comprovar la veracitat dels fets que se’ls comunica”.

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, alguns veïns de Llíria han rebut recentment comunicats per part de l’empresa subministradora d’energia Elèctrica Iberdrola Distribución, en els quals se’ls notifica que  s’ha fet una inspecció i s’ha detectat una manipulació d’este aparell als seus comptadors de la vivenda. Inspecció que s’ha realitzat sense haver notificat a l’interessat que s’anava a fer i sense que en el moment de fer-la efectiva, estiguera present el titular del comptador per verificar i comprovar la veracitat del que Iberdrola comunica.

Segons Garcia, de forma genèrica, s’està aplicant en molts casos el que establix l’article 87 del RD 1955/2000, en què s’imposa una sanció equivalent a la potència mínima contractada durant un any a raó de 6 hores dia. Cosa que suposa unes quantitats que oscil·len els mil euros.

En este cas, l’empresa està convertint-se en jutge i part, ja que no deixa que el veí i client puga acreditar fefaentment que s’ha produït una manipulació o un funcionament  incorrecte del comptador, sent este últim cas un funcionament anormal de l’equip no imputable a l’usuari. I en tot cas se li hauria de cobrar el que realment s’ha deixat de facturar i no imposar-li una sanció.

Compromís afirma que algunes d’estes comunicacions fetes per Iberdrola han estat denunciades pels usuaris a través de les Oficines Municipals d’Atenció als Consumidors, l’empresa subministradora haurà de fer marxa enrere ja que s’ha vulnerat el dret del client a estar present en el moment de la inspecció per verificar i mostrar la seua conformitat o no sobre el mal funcionament o ús del comptador i puga oposar-se a la facturació en la seua quantia o en el seu origen.

Per tant, en el cas que es detecte una facturació irregular, l’empresa ha de buscar la fórmula per tal d’aclarir l’origen del funcionament anòmal del comptador i comunicar-ho al client perquè ho sàpia o, com a mínim, se li notifique que es procedirà a fer una inspecció per comprovar-ho. Perquè si vol, puga estar-hi present.

És per tot això que el grup municipal de Compromís, amb la finalitat de defendre els interessos dels veïns de Llíria, ha proposat al Ple reclamar a Iberdrola que, quan haja de fer inspeccions de comptadors en la localitat per haver detectar un funcionament anormal, i que puguen suposar sancions o modificacions de la facturació del rebut de la llum, es notifique esta acció inspectora amb la suficient antelació al client de l’habitatge, amb l’objectiu que puga estar present en el moment es realitze.